Şcolile de la sat, dotate mai bine decât cele din marile oraşe

Şcolile de la sat, dotate mai bine decât cele din marile oraşe

În Botoșani, județ cunoscut pentru numeroasele școli cu toaletă în curte, există și unități de învățământ mai bine dotate ca școlile de la oraș.

Elevii au parte de aparatură de ultimă generație, precum tablete inteligente, dar și de săli de clase moderne. Asta datorită investițiilor în educație făcute de autoritățile locale.

Corlăteni este una dintre comunele din Botoșani unde s-au investit câteva milioane de euro pentru modernizarea școlii gimnaziale, scrie Antena 3 CNN.

Vechea clădire a unității de învățământ a fost reabilitată și a fost construit și un nou corp, cu dotări de top în domeniul educației, precum tablete smart și video-proiectoare.

„Școala are aceste tablete multimedia care ne ajută foarte mult. În fiecare clasă există câte un video proiector, iar elevii au manuale digitale. Este un atuu să le avem", a declarat Petronela Aiftincăi, profesor.

„Școlile din oraș s-ar putea să nu fie atât de dotate cum este școala noastră, și atunci am evitat aglomerația de la oraș, cu clase aglomerate de 30 de copii", a mai declarat profesorul.

„Avem de toate, de la laborator cu calculatoare, laborator de chimie, toalete în interior, toalete moderne, table interactive, tot ce ține de ceea ce înseamnă modern și de actualitate", a declarat Costel Gavril, primarul comunei Corlăteni.

La toate acestea se adaugă o sală de spectacole pentru reprezentațiile elevilor, o bibliotecă nouă, dotată complet, laboratoare, dar și o sală IT.

„Ne ajută pentru că înțelegem mai bine lecțiile și se predă mai bine", a spus un elev.

În plus, noul corp beneficiază de cabinet medical, dar și de o sală de sport. Mai mult, elevii au la dispoziție și microbuze care asigură transportul la școală.

Și comuna Pomârla, de la granița cu Ucraina, are cele mai dotate școli din județul Botoșani, iar unitățile de învățământ sunt cu mult peste cele din unele orașe din țară.

Fiecare clasă este dotată cu unelte educaționale de top, care atrag elevii. Cei mici învață foarte ușor prin jocuri interactive.

„Tabla interactivă este un obiect de lucru extraordinar, cu ajutorul lui, elevii își doresc să iasă la tablă", a declarat un profesor.

Cu aproximativ trei milioane de lei, au fost reabilitate școlile și grădinițele din satele comunei Pomârla.

Acestea au fost modernizate complet și beneficiază de toate dotările necesare, inclusiv video proiectoare și mobilier nou.

În plus, a fost implementat și un sistem revoluționar de încălzire, folosit în țările occidentale. Este vorba despre pompele care folosesc energia geotermală. Acest sistem este și economic, dar totodată reușește să încălzească optim școlile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depozit mistuit de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Sâmbătă, 25 Martie 2023
344

O clădire folosită de locatarii unui bloc din localitatea Vorona pentru a-și depozita lemne de foc și alte bunuri a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineață. Incendiul s-a extins...

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Sâmbătă, 25 Martie 2023
145

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30,...

Șofer drogat lăsat fără permis și cercetat penal

Sâmbătă, 25 Martie 2023
294

La data de 25 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr&nbs...