Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii din Trușești pentru prevenirea victimizării acestora

Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii din Trușești pentru prevenirea victimizării acestora

Astăzi, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele gimnaziale şi de liceu ale Grupului Şcolar „Demostene Botez” din Truşeşti la mai multe activităţi de informare pe diferite teme, cum ar fi prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, răspunderea penală a minorilor, prevenirea abuzurilor sexuale, etc.

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

Prevenirea abuzurilor sexuale a fost o altă temă abordată, copiilor fiindu-le expuse noţiuni pentru a-i ajuta să recunoască diferite forme ale infracţiunilor sexuale, precum şi ce pot face în astfel de situaţii.

Cu această ocazie au fost împărţite broşuri informative.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.



(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
288

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
422

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...