Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii din Trușești pentru prevenirea victimizării acestora

Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii din Trușești pentru prevenirea victimizării acestora

Astăzi, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele gimnaziale şi de liceu ale Grupului Şcolar „Demostene Botez” din Truşeşti la mai multe activităţi de informare pe diferite teme, cum ar fi prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, răspunderea penală a minorilor, prevenirea abuzurilor sexuale, etc.

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

Prevenirea abuzurilor sexuale a fost o altă temă abordată, copiilor fiindu-le expuse noţiuni pentru a-i ajuta să recunoască diferite forme ale infracţiunilor sexuale, precum şi ce pot face în astfel de situaţii.

Cu această ocazie au fost împărţite broşuri informative.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depozit mistuit de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Sâmbătă, 25 Martie 2023
347

O clădire folosită de locatarii unui bloc din localitatea Vorona pentru a-și depozita lemne de foc și alte bunuri a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineață. Incendiul s-a extins...

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Sâmbătă, 25 Martie 2023
145

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30,...

Șofer drogat lăsat fără permis și cercetat penal

Sâmbătă, 25 Martie 2023
296

La data de 25 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr&nbs...