„Muzică, mișcare, culoare și comunicare” la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani

„Muzică, mișcare, culoare și comunicare” la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu" din  Botoșani - Filiala de Limbi Străine, găzduiește și în acest an, în calitate de partener, activitățile organizate de Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani în cadrul Proiectului Județean Interdisciplinar „Muzică, mișcare, culoare și comunicare”.

Proiectul cuprinde activități extracurriculare interdisciplinare integrate, care promovează arta în mediul școlar, dar și în societate.

În data de 9 februarie, ora 11:00, va avea loc la Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii  Județene „Mihai Eminescu” un atelier care va cuprinde activități interdisciplinare de scriere creativă, lectura unor citate și texte literare, momente muzicale precum și o expoziție plastică dedicată lecturii.                      

Scopul activității vizează formarea competenței de lectură, ca factor esențial în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor.

Competențele vizate cuprind utilizarea unor strategii de lectură care înlesnesc înțelegerea şi interpretarea textelor/mesajelor; dezvoltarea abilității de a produce diferite tipuri de texte; formarea gustului estetic în contextul manifestărilor culturale și interculturale; folosirea mijloacelor de expresie în arta plastică și muzicală.

Organizatorii proiectului își doresc ca acest Atelier de lectură să sublinieze încă o dată importanța lecturii în viața elevilor pentru dezvoltarea lor personală, educațională și emoțională.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
691

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1069

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
468

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...