„Muzică, mișcare, culoare și comunicare” la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani

„Muzică, mișcare, culoare și comunicare” la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu" din  Botoșani - Filiala de Limbi Străine, găzduiește și în acest an, în calitate de partener, activitățile organizate de Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani în cadrul Proiectului Județean Interdisciplinar „Muzică, mișcare, culoare și comunicare”.

Proiectul cuprinde activități extracurriculare interdisciplinare integrate, care promovează arta în mediul școlar, dar și în societate.

În data de 9 februarie, ora 11:00, va avea loc la Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii  Județene „Mihai Eminescu” un atelier care va cuprinde activități interdisciplinare de scriere creativă, lectura unor citate și texte literare, momente muzicale precum și o expoziție plastică dedicată lecturii.                      

Scopul activității vizează formarea competenței de lectură, ca factor esențial în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor.

Competențele vizate cuprind utilizarea unor strategii de lectură care înlesnesc înțelegerea şi interpretarea textelor/mesajelor; dezvoltarea abilității de a produce diferite tipuri de texte; formarea gustului estetic în contextul manifestărilor culturale și interculturale; folosirea mijloacelor de expresie în arta plastică și muzicală.

Organizatorii proiectului își doresc ca acest Atelier de lectură să sublinieze încă o dată importanța lecturii în viața elevilor pentru dezvoltarea lor personală, educațională și emoțională.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Consultații și ecografii gratuite pentru botoșăneni. Vezi când și unde vor avea loc

Vineri, 2 Iunie 2023
420

Botoșănenii care nu își permit o consultație la un medic specialist pot beneficia de o ecografie sau o consultație gratuită, efectuată de medici veniți din Târgu Mureș, Iași și ...

Adolescent prins de jandarmi cu un cuțit asupra sa la spectacolul de Ziua Copilului din Dorohoi

Vineri, 2 Iunie 2023
238

Joi seară, jandarmii care au asigurat ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice organizate în municipiul Dorohoi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a C...

Zeci de mașini trase pe dreapta în doar câteva ore. Doi șoferi au fost prinși beți la volan

Vineri, 2 Iunie 2023
126

La data de 1 iunie 2023, în intervalul orar 07:00 - 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu cei ai Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru preven...