Şcoala vocaţională de muzică într-o nouă dimensiune educaţională la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” (Foto)

Într-o societate tot mai tehnologizată, aflată într-o permanentă cursă a inovațiilor și a tendințelor pe rețelele de socializare, mulţi consideră, în mod eronat, că arta muzicii clasice este irelevantă. Realitatea ne dovedeşte faptul că astăzi, mai mult ca oricând, trăim cea mai aglomerată perioadă a istoriei din punct de vedere al diversității și creativității muzicii.

Şcoala vocaţională de muzică într-o nouă dimensiune educaţională la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” (Foto)

Coexistă o multitudine de stiluri muzicale şi de artiști care se inspiră din însăși muzica clasică, această formă artistică pe care unii o consideră desuetă. De-a lungul timpului, muzica clasică s-a transformat și a devenit baza construcției muzicii contemporane. Multe studii au arătat chiar că muzica, în special învățarea sau ascultarea muzicii clasice poate avea o mare varietate de beneficii.

De aceea, studiul muzicii solicită cadre didactice bine ancorate în vibraţiile tendinţelor contemporane, pentru a oferi ucenicului oportunităţi menite să îi determine evoluţia.

În perioada 4-8 martie 2024, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani a fost gazda activităţilor de tip Job Shadowing, incluse în Proiectul Erasmus+ 2023-RS01-KA121-SCH-0000128955, Positive School, prin intermediul cărora se facilitează accesul la servicii educaționale de calitate și se contribuie la dezvoltarea unei educații durabile.

Programul Erasmus+Key Action 1 permite celor două instituţii implicate - Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, România şi Musical School „Stevan Hristić Kruševac, Republica Serbia -  să dobândească experiență în materie de cooperare internațională și să își consolideze capacitățile, dar și să producă rezultate inovatoare, de înaltă calitate.



Din partea Liceului de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani au fost implicate în proiect trei profesori, de la specialitatea Muzică - Emanuela Filimon, Cristina Ivănescu şi Oana-Maria Vasilache, din partea oaspeţilor, Musical School „Stevan Hristić Kruševac, Republica Serbia, participând profesorii Ivana Todosijević, Violeta Jovanovski şi Miljana Petrović.

Proiectul se axează pe procesul de învățare și pe activități în sine, oferind posibilitatea celor două instituţii şcolare implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici şi metode de lucru, producând rezultate tangibile.

De asemenea, are ca obiective dezvoltarea dimensiunii europene în şcoală, stabilirea contactelor internaţionale, participarea la schimburile şi cooperarea internaţională, promovarea mobilităţii internaţionale a cadrelor didactice, în conformitate cu standardele europene.



Vineri, 8 martie, au fost acordate Certificatele de participare, de către directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, profesor Păpădie Beatrice-Cătălina, care a declarat că „proiectul a facilitat realizarea unui schimb de experienţă constructiv între profesorii de specialitate, iar în viitor această colaborare între şcoli va continua prin organizarea unor activități specifice”.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
172

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
138

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1126

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...