Şcoala vocaţională de muzică într-o nouă dimensiune educaţională la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” (Foto)

Într-o societate tot mai tehnologizată, aflată într-o permanentă cursă a inovațiilor și a tendințelor pe rețelele de socializare, mulţi consideră, în mod eronat, că arta muzicii clasice este irelevantă. Realitatea ne dovedeşte faptul că astăzi, mai mult ca oricând, trăim cea mai aglomerată perioadă a istoriei din punct de vedere al diversității și creativității muzicii.

Coexistă o multitudine de stiluri muzicale şi de artiști care se inspiră din însăși muzica clasică, această formă artistică pe care unii o consideră desuetă. De-a lungul timpului, muzica clasică s-a transformat și a devenit baza construcției muzicii contemporane. Multe studii au arătat chiar că muzica, în special învățarea sau ascultarea muzicii clasice poate avea o mare varietate de beneficii.

De aceea, studiul muzicii solicită cadre didactice bine ancorate în vibraţiile tendinţelor contemporane, pentru a oferi ucenicului oportunităţi menite să îi determine evoluţia.

În perioada 4-8 martie 2024, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani a fost gazda activităţilor de tip Job Shadowing, incluse în Proiectul Erasmus+ 2023-RS01-KA121-SCH-0000128955, Positive School, prin intermediul cărora se facilitează accesul la servicii educaționale de calitate și se contribuie la dezvoltarea unei educații durabile.

Programul Erasmus+Key Action 1 permite celor două instituţii implicate - Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, România şi Musical School „Stevan Hristić Kruševac, Republica Serbia -  să dobândească experiență în materie de cooperare internațională și să își consolideze capacitățile, dar și să producă rezultate inovatoare, de înaltă calitate.



Din partea Liceului de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani au fost implicate în proiect trei profesori, de la specialitatea Muzică - Emanuela Filimon, Cristina Ivănescu şi Oana-Maria Vasilache, din partea oaspeţilor, Musical School „Stevan Hristić Kruševac, Republica Serbia, participând profesorii Ivana Todosijević, Violeta Jovanovski şi Miljana Petrović.

Proiectul se axează pe procesul de învățare și pe activități în sine, oferind posibilitatea celor două instituţii şcolare implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici şi metode de lucru, producând rezultate tangibile.

De asemenea, are ca obiective dezvoltarea dimensiunii europene în şcoală, stabilirea contactelor internaţionale, participarea la schimburile şi cooperarea internaţională, promovarea mobilităţii internaţionale a cadrelor didactice, în conformitate cu standardele europene.



Vineri, 8 martie, au fost acordate Certificatele de participare, de către directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, profesor Păpădie Beatrice-Cătălina, care a declarat că „proiectul a facilitat realizarea unui schimb de experienţă constructiv între profesorii de specialitate, iar în viitor această colaborare între şcoli va continua prin organizarea unor activități specifice”.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Filmul câştigător al Ursului de Aur 2024, de astăzi la Cinema Unirea Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 11:15

”Dahomey” este documentarul care a cucerit scena internaţională cu o poveste captivantă despre istorie, cultură şi identitate. Semnat de regizoarea franco-senegaleză Mati Diop, &q...

Scandalagiu reținut, după ce un vecin deranjat de muzică a sesizat poliția!

astăzi, 11:00

Polițiștii din cadrul Poliției  Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, localnic , cercetat sub aspectul comiterii infracți...

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensionarilor cu handicap! (Video)

astăzi, 10:35

Deputatul Marius Budăi a explicat în intervențiile de la posturile naționale de televiziune cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensiilor pentru persoanele care au lucrat în condi...