Scanere pentru corectarea lucrărilor la Bacalaureat în format electronic. IȘJ Botoșani dispune de 238 de astfel de dispozitive

Șef în educația botoșăneană: „Se elimină astfel drumurile către centrele de evaluare din alte județe, în care aveam nevoie de sprijinul forțelor de ordine, care pot interveni în situații ce necesită ajutor de urgență.”

Premieră în sistemul educațional botoșănean. Începând cu sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat, lucrările candidaților vor fi scanate și ulterior corectate în format electronic, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, după finalizarea timpului de lucru alocat, fiecare elev își prezintă lucrarea profesorului supraveghetor pentru a fi scanată și ulterior transmisă pe un server. De acolo, se va face repartizarea în centrele de evaluare, în vederea corectării lucrărilor direct din calculator.

Se elimină astfel drumurile către centrele de evaluare din alte județe, în care aveam nevoie de sprijinul forțelor de ordine, care pot interveni în situații ce necesită ajutor de urgență”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

IȘJ Botoșani beneficiază de 238 de astfel de dispozitive, care vor fi folosite la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat și mai apoi distribuite în unitățile de învățământ, urmând a fi utilizate inclusiv la cursuri.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...