Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale 2020

Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale 2020

 

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) care se derulează în perioada 09-13 noiembrie 2020.

Obiectivul Săptămânii VET este acela de a-i inspira pe cetățenii spațiului european să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale.

În acest sens, în timpul Săptămânii VET, Comisia Europeană prezintă inițiative de înaltă calitate și foarte multe exemple de bune practici pentru a oferi celor interesați opțiuni de dezvoltare a competențelor profesionale pe care le solicită piața muncii, în prezent.

La nivel european, este organizat un eveniment care poate fi urmărit în timp real: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en.

Sloganul inițiativei este „Discover your talent!” (Descoperă-ți talentul) și își propune să demonstreze că fiecare persoană este talentată, iar VET le poate oferi oamenilor competențele, cunoștințele și abilitățile practice necesare pentru a avea succes pe piața forței de muncă și în societate în ansamblu.

Toate instituțiile care organizează evenimente, ca parte a Săptămânii VET, le pot înregistra aici:

 https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en.

ANPCDEFP a creat o pagină unde pot fi promovate evenimentele organizate și rezultatele proiectelor implementate sau în curs de implementare, în domeniul VET. Aceasta poate fi accesată urmând linkul: https://fb.me/e/ghnISVGHk si este accesibilă nu doar pe durata Săptămânii VET, ci va fi diponibilă până la finele anului.

Pot fi publicate pe pagina evenimentului informații despre inițiativele, proiectele și/ sau despre întâlnirile organizate, contactând echipa AN la adresa proiecte.mobilitati@anpcdefp.ro.

Concursul Meseria mea – Brățară de aur! oferă tuturor elevilor sau formabililor din domeniul învățământului vocațional, profesional și tehnic ocazia de a realiza un material video de maximum 1 minut în care să prezinte modul în care ar atrage și alți tineri să învețe o meserie. Pentru a participa, trebuie trimis un material video (fișier sau link) în care să participanţii să se prezinte, să menţioneze care este profesia pe care o învaţă, de ce consideră că ea poate fi atractivă pentru alți tineri și să convingă că o meserie înseamnă un viitor. Materialele video trebuie trimise în perioada 09-13.11.2020 (ora 23.59) pe adresa de e-mail: concursvetweek@gmail.com, cu Subiectul: Concurs săptămâna VET.

În vederea valorizării și promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani în domeniul proiectelor educaţionale europene, Formare profesională/VET, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Casa Corpului Didactic Botoșani a organizat Seminarul judeţean Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale – 2020, în data de 09 noiembrie 2020, în format online.

Informaţii suplimentare:

https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/830

https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/832

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
57

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...