„Săptămâna educației globale” marcată de elevii din Vorona prin activități educaționale (fotogalerie)

„Săptămâna educației globale” marcată de elevii din Vorona prin activități educaționale (fotogalerie)

„Săptămâna educației globale" , un proiect al Centrului Nord - Sud al Consiliului Europei, are loc în fiecare an în luna noiembrie. Inițiativa încurajează elevii și profesorii să desfășoare activități educaționale prin dezbaterea unor teme diverse. Viitorul nostru depinde de atitudinea noastră și de capacitatea noastră de a ne adapta la schimbare, de felul în care reacționăm în fața problemelor zilnice și în fața provocărilor vieții în general. Vârsta adolescenților este vârsta marilor provocări și schimbări. Suntem oare pregătiți să le acceptăm? 

Plecând de la motto-ul „Dacă dorim să continuăm să trăim pe această planetă este nevoie de o schimbare de atitudine”, elevii claselor a XI a de la Liceul „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona s-au pregătit pentru o competiție pe diverse teme inspirate din problemele actuale ale lumii contemporane.

De la păstrarea tradițiilor VS Globalizare, la pacea mult dorită, la discriminare și Bullying, fiecare grupă s-a străduit să ofere juriului argumente cât mai solide prin care să demonstreze că sunt pregătiți sa fie ei schimbarea pe care doresc sa o vadă în lume. Elevii au pregătit expoziții de obiecte tradiționale, mâncăruri tradiționale, machete, prezentări Power Point , fluturași, pliante, afișe, au cântat, au dansat,  au lansat porumbeii păcii, au fost actori într-un film de conștientizare a efectelor discriminării și  bullyingului.

Pentru juriul format din profesorii liceului fost o decizie grea, s-au jurizat modul de abordare a problemelor, modul de prezentare, dar mai ales soluțiile oferite de elevi la problemele aduse în discuție. În cele din urmă s-a decis că toate grupele sunt învingătoare numai prin faptul că si-au răpit din timpul lor pentru a conștientiza care sunt problemele cu care se confruntă omenirea, și ce soluții ar putea ei găsi pentru ameliorarea efectelor lor negative, actuale și pe termen lung. 







(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
22

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
37

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
79

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...