„Un porumbel pentru pace”, activitate derulată de elevii laurieni în Săptămâna Educației Globale (fotogalerie)

„Un porumbel pentru pace”, activitate derulată de elevii laurieni în Săptămâna Educației Globale (fotogalerie)

În perioada 14-20 noiembrie 2022 se desfăşoară „Săptămâna Educaţiei Globale 2022 – cu tema „It’s our world! Let’s take action togheter!”- „Este lumea noastră, să acţionăm împreună!”

Elevii claselor a XI-a B, a IX-a B, a IX-a F, a IX-a D, a XI-a C, a IX-a H și a XII-a A, de la Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, coordonați de diriginții lor, Tunea Mihaiela, Alecsa Elena, Coca Dorica, Giocas Afrodita, Rîznic Cristina, Mangîr Gabriela, Pricope Liliana, precum și de directorii colegiului, prof. Ioan Onofrei și prof. dr. Prăjinariu Mihaela, au desfășurat activitatea „Un pod de porumbei pentru liniște, sănătate și pace în lumea noastră” – „UN PORUMBEL PENTRU PACE” în cadrul căreia un accent special a fost pus pe domeniile privind pacea şi parteneriatul.

Dacă pentru domeniul păcii, participanții s-au adunat pe terenul de sport și unii s-au aşezat în forma unui porumbel, alții astfel încât să formeze cuvintele „PACE”, în ceea ce privește parteneriatul, acesta a fost unul cu adevărat special, fiind invitați elevii de la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian" pentru un flashmob. Pe parcursul activităţii au existat două surprize. Atunci când toţi participanţii erau la locurile lor, în centru au fost eliberaţi porumbei, în semn de pace şi dorinţă de libertate, iar la final, elevilor invitaţi le-au fost oferite mici daruri: baloane, porumbei şi steaguri confecţionate manual şi dulciuri.

„Prin intermediul acestei activități, am reușit să empatizăm cu elevii de la Liceul Tehnologic "Sfântul Stelian" și să aducem un strop de pace pe chipurile lor. " Să fie pace în lume" nu este doar un refren, ci și dezideratul participanților, transmis prin intermediul porumbeilor care s-au înălțat spre cer, a baloanelor cu mesaje pe aceeași temă. Laurienii au format un lanț uman în formă de inimă, avându-i în centru pe invitați, ca o dovadă vie a faptului că îi purtăm mereu în inima și în gândurile noastre”, a declarat prof. Cristina Rîznic.

„Alături de alți colegi și diriginții lor, am avut șansa de a lua și eu parte la acest proiect prin care am vrut să oferim copiilor de la Liceul Tehnologic Special "Sfântul Stelian", Botosani, oportunitatea de a fi parte dintr-un colectiv unit, imortalizând acest moment într-un videoclip filmat cu drona în care toți elevii, îmbrăcați în alb, sunt așezati în diverse forme și simboluri ale păcii, cum ar fi porumbelul și inima, de asemenea formând chiar cuvântul “Pace”. Pentru a aduce încă un zâmbet pe chipurile acestor copii și pentru a le încălzi inimile, fiecare copil invitat  a primit alimente preferate în acest anotimp, dulciuri și mandarine. Ca de fiecare dată, colectivul acestui colegiu nu a dezamăgit. Organizarea și bunătatea de care am dat dovadă ne-a ajutat să ducem la bun final acest proiect ce a îmbinat plăcutul cu utilul. Cu siguranță se vor mai organiza astfel de proiecte și de abia aștept să ajut la realizarea lor”, a precizat Iarina Platon, elevă în clasa a IX-a F.

„Se spune că pacea poate fi atinsă doar prin fapte si lucruri frumoase! Această activitate a fost una deosebită, deoarece, ajutând copiii cu posibilități reduse, dovedim că punând mână de la mână reușim să aducem și celorlați un zâmbet pe chip. Am simțit că și cerul plânge, dar nu cu lacrimi de tristețe, ci cu lacrimi de bucurie, văzând că dorim să facem din întuneric lumină. Copiii s-au bucurat de cele primite, iar mulțumirea noastră sufletească a fost că am putut face încă o faptă bună, dăruindu-le câte ceva, acum în prag de sărbători”, a adăugat și Adiaconiţei Aura Maria, elevă în clasa a IX-a F.

„Săptămâna Educației Globale a fost sărbătorită într-un mod creativ de liceul nostru! Mi-a plăcut foarte mult activitatea şi în acelaşi timp am făcut o faptă bună, punând zâmbetul pe buze unor copii”, spune Ciubotaru Miruna, din clasa a IX-a B.

„Elevii au participat cu un zâmbet larg pe față. Pe mine m-a bucurat foarte mult faptul că am reușit să-i ajut pe ceilalți, făcând o faptă bună”, a declarat Repca Diana, elevă în clasa a IX-a B.

„Activitățile realizate au dus la conștientizarea importanței păcii în lume, dar, în același timp, la conștientizarea importanței păcii interioare care nu poate fi dobândită decât prin fapte bune, prin ajutarea aproapelui și prin crearea unei legături sufletești cu cei încercați de soartă”, a declarat prof. dr. Coca Dorica. 







(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
356

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
629

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...