Salarii majorate pentru angajații din educație. Cât primesc în plus!
BOTOSANI

Salarii majorate pentru angajații din educație. Cât primesc în plus!

Majorarea salariilor angajaților din sistemul de învățământ  a devenit o certitudine, actul normativ prin care vor crește salariile fiind adoptat de Guvern, potrivit președintelui Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Botoșani.

Lefurile vor crește, în medie, cu 15%. De o creștere mai mare va beneficia personalul nedidactic. 

Cadrele didactice vor beneficia de această majorare retroactiv, de la 1 ianuarie, în timp ce salariile personalului nedidactic vor fi majorate începând cu data de 1 februarie. 

"În urma negocierilor din comisia de dialog social de la nivelul Ministerului, realizată împreună cu celelalte ministere implicate, s-a formulat un proiect de ordonanță de urgență care a intrat în ședința de Guvern de vineri. Anterior ședinței au fost ministere care nu și-au dat aviz favorabil pentru acest proiect de ordonanță fapt care a determinat Federația Sindicatelor din Educație să transmită o adresă domnului prim-ministru în care să explice care sunt motivațiile pentru care trebuie aprobată o asemenea ordonanță de corectare în primul rând a greșelilor care sunt în Hotărârea de Guvern care reglementează salarizarea. Am primit mesaj că Guvernul a aprobat ordonanța, este vorba de o mărire cu 15%, în medie, dar mărirea se realizează în sume fixe pe categorii de personal, de la 1 ianuarie 2017, iar personalul nedidactic va beneficia de la 1 februarie de o mărire de 20%", a precizat Iuliana Nacu, președintele SIP Botoșani.

O altă reglementare cuprinsă în ordonanță este cea referitoare la cuprinderea personalului nedidactic în grila de salarizare ca personal specific. 

"Nu ne putem plânge, ne mulțumește deocamdată. Este un pas înainte, primim și nu dăm", a afirmat liderul SIP Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta