S-au decis scenariile după care vor funcționa unitățile de învățământ din județul Botoșani, începând de miercuri, 5 mai

S-au decis scenariile după care vor funcționa unitățile de învățământ din județul Botoșani, începând de miercuri, 5 mai

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani  și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au avizat propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, cu privire la modalitatea de desfășurare a cursurilor în perioada 5 mai – 7 mai 2021.

Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile „galben” și „roșu” au fost comasate în „scenariul doi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Începând de miercuri, 5 mai 2021, din totalul celor 479 unități de învățământ din județul Botoșani, 263 vor funcționa în Scenariul 1, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mia de locuitori. Acest lucru presupune prezența fizică a tuturor elevilor și a preșcolarilor în sălile de curs.

Alte 216 unități de învățământ din județul Botoșani, inclusiv cele din municipiu, vor funcționa în Scenariul 2, acolo unde rata de infectare depășește pragul de 1 la mia de locuitori.

În Scenariu 2 vor putea merge la școală preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Practic, în Scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.

Din 10 mai, elevii claselor terminale se vor întoarce la școală cu prezență fizică, indifirent că vorbim de Scenariul 1 sau 2.

În ședința de miercuri, 28 aprilie 2021,CNSU a adoptat Hotărârea numărul 25, potrivit căreia Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi:

a)permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.



















 

 

 

Spune-ne opinia ta