Rezultate remarcabile obținute de elevii botoșăneni la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”

Rezultate remarcabile obținute de elevii botoșăneni la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”

Anul acesta Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului” a fost organizată de Ministerul Educației şi Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din  Prahova, în perioada 4 - 8 mai, la Vălenii de Munte, la Colegiul Național ,,Nicolae Iorga".

La eveniment au participat aproximativ 86 elevi din majoritatea județelor țării.

Ministerul Educației a conceput această competiție din perspectiva integratoare a unor obiecte de studiu fundamentale precum fizica, biologia, chimia și geografia. Această largă arie de cunoaștere permite elevilor să abordeze problematica planetară interrelațională și totodată să-și formeze abilități de învățare prin conexiuni metodologice moderne.

Rezultatele elevilor botoșăneni sunt remarcabile, cei patru elevi participanți, din județul Botoșani, s-au reîntors cu o mențiune obținută de Daniel Malanca, elev al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani, care s-a calificat la etapa internațională și cu patru premii speciale, pe diferite discipline de concurs. Acestea au fost obținute de Daniela Malanca - premiul special pentru fizică și chimie, Radu Ovidiu Munteanu, elev al Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, eleva Ana Maria Hizilnicov, de la Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani și Luciana Dumitrița Murăreanu, de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, toți trei obținând premiul special pentru geografie.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

Duminică, 26 Iunie 2022
220

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

Duminică, 26 Iunie 2022
112

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

Duminică, 26 Iunie 2022
144

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...