Rezultate remarcabile obținute de elevii botoșăneni la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”

Anul acesta Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului” a fost organizată de Ministerul Educației şi Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din  Prahova, în perioada 4 - 8 mai, la Vălenii de Munte, la Colegiul Național ,,Nicolae Iorga".

La eveniment au participat aproximativ 86 elevi din majoritatea județelor țării.

Ministerul Educației a conceput această competiție din perspectiva integratoare a unor obiecte de studiu fundamentale precum fizica, biologia, chimia și geografia. Această largă arie de cunoaștere permite elevilor să abordeze problematica planetară interrelațională și totodată să-și formeze abilități de învățare prin conexiuni metodologice moderne.

Rezultatele elevilor botoșăneni sunt remarcabile, cei patru elevi participanți, din județul Botoșani, s-au reîntors cu o mențiune obținută de Daniel Malanca, elev al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani, care s-a calificat la etapa internațională și cu patru premii speciale, pe diferite discipline de concurs. Acestea au fost obținute de Daniela Malanca - premiul special pentru fizică și chimie, Radu Ovidiu Munteanu, elev al Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, eleva Ana Maria Hizilnicov, de la Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani și Luciana Dumitrița Murăreanu, de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, toți trei obținând premiul special pentru geografie.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...