Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

La ediția a IV-a a Concursului Național de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”, ediția 2022, au fost evaluate 171 de lucrări de poezie, compunere/proză, colaje, desene și picturi realizate de preșcolari și elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, participanții provenind din județele Arad, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Mureș și Teleorman.

Juriul concursului ediției din 2022 organizat de filiala Mureș a Ligii Scriitorilor Români a fost format din Mircea Dorin Istrate (Președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureș), Gabriela Pop (bibliotecară), profesorul Kovács Sándor Csaba (coordonatorul Atelierului fanteziei-pictură de la Palatul Copiilor Tg-Mureș) și Liliana Moldovan (șef-birou la Biblioteca Județeană Mureș), care au acordat următoarele premii:

SECȚIUNEA PICTURĂ

Premiul I : Dascălu Anastasia 9.60 , 8 - 10 ani,  Prof. Victor și Angela Hreniuc

Premiul II : Diaconu Ioan, 11 - 14 ani, Prof. Andrei Alupoaie

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, literară şi plastică. Categoriile de vârstă participante sunt 6 ani – creație plastică, 7 - 10 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 11 - 14 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 15 - 18 ani – creație literară şi/sau creație plastică;

S-a acordat câte o notă pentru fiecare criteriu de care s-a ținut cont la jurizare: originalitate, mesaj, complexitate, talent, impresie artistică pentru creațiile artistice.



 

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
66

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
68

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
152

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...