Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

La ediția a IV-a a Concursului Național de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”, ediția 2022, au fost evaluate 171 de lucrări de poezie, compunere/proză, colaje, desene și picturi realizate de preșcolari și elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, participanții provenind din județele Arad, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Mureș și Teleorman.

Juriul concursului ediției din 2022 organizat de filiala Mureș a Ligii Scriitorilor Români a fost format din Mircea Dorin Istrate (Președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureș), Gabriela Pop (bibliotecară), profesorul Kovács Sándor Csaba (coordonatorul Atelierului fanteziei-pictură de la Palatul Copiilor Tg-Mureș) și Liliana Moldovan (șef-birou la Biblioteca Județeană Mureș), care au acordat următoarele premii:

SECȚIUNEA PICTURĂ

Premiul I : Dascălu Anastasia 9.60 , 8 - 10 ani,  Prof. Victor și Angela Hreniuc

Premiul II : Diaconu Ioan, 11 - 14 ani, Prof. Andrei Alupoaie

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, literară şi plastică. Categoriile de vârstă participante sunt 6 ani – creație plastică, 7 - 10 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 11 - 14 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 15 - 18 ani – creație literară şi/sau creație plastică;

S-a acordat câte o notă pentru fiecare criteriu de care s-a ținut cont la jurizare: originalitate, mesaj, complexitate, talent, impresie artistică pentru creațiile artistice. 

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
50

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
66

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
67

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...