Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

Elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani au urcat, din nou, pe podium la Concursul de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”

La ediția a IV-a a Concursului Național de Creație Literară și Artistică „Aripi de primăvară”, ediția 2022, au fost evaluate 171 de lucrări de poezie, compunere/proză, colaje, desene și picturi realizate de preșcolari și elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, participanții provenind din județele Arad, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Mureș și Teleorman.

Juriul concursului ediției din 2022 organizat de filiala Mureș a Ligii Scriitorilor Români a fost format din Mircea Dorin Istrate (Președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureș), Gabriela Pop (bibliotecară), profesorul Kovács Sándor Csaba (coordonatorul Atelierului fanteziei-pictură de la Palatul Copiilor Tg-Mureș) și Liliana Moldovan (șef-birou la Biblioteca Județeană Mureș), care au acordat următoarele premii:

SECȚIUNEA PICTURĂ

Premiul I : Dascălu Anastasia 9.60 , 8 - 10 ani,  Prof. Victor și Angela Hreniuc

Premiul II : Diaconu Ioan, 11 - 14 ani, Prof. Andrei Alupoaie

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, literară şi plastică. Categoriile de vârstă participante sunt 6 ani – creație plastică, 7 - 10 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 11 - 14 ani – creație literară şi/sau creație plastică; 15 - 18 ani – creație literară şi/sau creație plastică;

S-a acordat câte o notă pentru fiecare criteriu de care s-a ținut cont la jurizare: originalitate, mesaj, complexitate, talent, impresie artistică pentru creațiile artistice. 

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Botoșani, primul admis la specializarea dorită: ”Sunt recunoscător tuturor!”

astăzi, 08:30
211

Alexandru-Gabriel Crețu, din Darabani, a reușit performanța de a fi admis primul la specializarea Finanțe-contabilitate din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative de la...

Anunț important de la Apele Române: Ce se întâmplă acum la Barajul de la Stânca-Costești!

astăzi, 08:11
222

Vineri, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat că România a cerut Republicii Moldova să aprobe majorarea debitului de apă eliberată din Barajul Stânca-Costeşt...

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
150

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...