Comunicat:
Lansat la Botoșani la mijlocul lunii martie 2021, proiectul „Innovative teaching and learning through developing of digital competences and implementation of STEM educational program”, face pași în implementare, spre bucuria participanților.
Proiectul transfrontalier este realizat de Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, România, în calitate de principal coordonator, și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Republica Moldova, împreună cu asociația de părinți CNME - Copii Noștri Minți Educate Botoșani, și presupune învățarea prin dezvoltarea competențelor digitale a peste 1000 de tineri din cele două unități de învățământ din România și Republica Moldova.
În timp ce Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani a dat startul achizițiilor din proiect, respectiv de noi videoproiectoare, table interactive, internet, softuri educaționale, etc, precum și amenajarea laboratorului de informatică cu echipamente IT ultramoderne și mobilier adecvat, în vederea integrării programelor STEM (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics), Liceul „Mihai Eminescu” din Bălți, Republica Moldova, a demarat amenajarea unui laborator de chimie performant.
“Deși ne aflăm în plin val pandemic cauzat de virusul SARS- CoV- 2, perioadă în care multe proiecte și inițiative educaționale au fost practic anulate, Proiectul Transfrontalier și-a urmat cursul, prin demararea procedurilor legale de achiziție a echipamentelor prevăzute în documentație. Sperăm ca în luna decembrie a acestui an, elevii și cadrele didactice să se bucure de săli dotate cu noi sisteme SMART, table interactive, softuri educaționale, menite sa îmbunătățească calitatea actului educațional din cele doua instituții de învățământ”, a precizat Cristina Chiriac, directorul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.
Alături de cei doi parteneri educaționali, al treilea partener din proiect, Asociația de părinți CNME - Copii Noștri Minți Educate, a achiziționat domeniul CNME.ro pentru site-ul proiectului și a demarat activitatea de funcționalizare a acestuia.
“Această fereastră către lume a proiectului STEM derulat la Botoșani și Bălți, Republica Moldova, va duce la creșterea cunoștințelor privind conținutul întregului proiect, la diseminarea rezultatelor proiectului și a acțiunilor pilot pentru a facilita transferabilitatea și multiplicarea în alte zone CBC și pentru alte grupuri țintă, dar și să sensibilizeze activitățile, rezultatele și impactul proiectului. Prin intermediul site-ului web vom informa continuu publicul despre activitățile proiectului, evenimentele și activitățile desfășurare pentru consolidarea capacităților grupurilor țintă și ale părților interesate”, a precizat și Cristina Bahrin, președintele Asociației de părinți CNME - Copii Noștri Minți Educate Botoșani.