Probleme cu plata salariilor în învățământ! Ministrul Educației: Nu mai există bani pentru luna decembrie

Probleme cu plata salariilor în învățământ! Ministrul Educației: Nu mai există bani pentru luna decembrie

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în luna decembrie s-ar putea să nu mai fie bani pentru salariile celor 290.000 de profesori din sistemul de învăţământ.

Asta deși nu a avut loc nicio majorare salarială pentru aceştia, de la stabilirea bugetului şi până acum.

Guvernul a făcut rectificare bugetară în luna august. La acel moment, salariile profesorilor erau cunoscute, neexistând nicio creștere între timp a acestor cheltuieli. Bugetul Statului este construit și rectificat pe legile aflate în vigoare, inclusiv Legea salarizării unice, în care sunt prevăzute salariile personalului din Educație, a explicat ministrul într-o emisiune la Prima TV.

Principalele declarații:

Vom avea o problemă cu plata salariilor.

Avem execuţie de 50% pe primul semestru, de ce am fost exact în grafic cât am planificat şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru.

Este o execuţie atât de bună încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare, dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica.

Ca să plăteşti salariile îţi trebuie o rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Spune-ne opinia ta