IȘJ: Botoșani este pe locul șase la nivel național în urma examenului pentru directori și director adjuncți

IȘJ: Botoșani este pe locul șase la nivel național în urma examenului pentru directori și director adjuncți

După reevaluarea lucrărilor contestate de la concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct, rata de promovabilitate a rămas aceeași, susține Irina Telișcă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit acesteia, 14 cadre didactice au contestat notele obținute în cadrul concursului.

Probă scrisă a fost susținută pe 15 octombrie, fiind înscriși 202 candidați, dar s-au prezentat doar 189. Nouă dintre aceștia au absentat de la examen, iar patru vor susține proba pe 28 octombrie, deoarece la acea dată erau infectați cu Covid-19.

„Cu un procent de promovare de 77% la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director, respectiv director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, județul Botoșani s-a clasat pe locul șase la nivel național”, au afirmat reprezentanții IȘJ.

În perioada 21 – 27 octombrie au fost înregistrate opțiunile candidaților pentru unitatea de învățământ la care candidează. Pe 28 și 29 octombrie se transmit solicitările de desemnare a membrilor care vor face parte din comisiile de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor sau universităților.

În intervalul 1 – 10 noiembrie, se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, pe 12 se va afișa graficul de desfășurare a probei interviului și de pe 15 până pe 8 decembrie candidații vor susține această probă în funcție de ziua și ora la care au fost programați.

De pe 16 până pe 10 decembrie se vor depune și soluționa contestațiile, iar pe 13 decembrie candidații declarați admiși își vor exprima opțiunile pentru mai multe funcții sau unități de învățământ.

Validarea rezultatelor se va face pe 17 decembrie, iar între 20 și 22 decembrie se vor emite deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

astăzi, 20:00
192

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
304

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
242

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...