Proiectul educațional „Apa în viața noastră” desfășurat în mai multe unități de învățământ din județ

Proiectul educațional „Apa în viața noastră” desfășurat în mai multe unități de învățământ din județ

În săptămâna 21 – 25 martie, elevi din Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți, Școala Gimnazială Nr. 1 din Corlăteni și Școala Gimnazială Nr. 1 din Dimăcheni, au fost parteneri în cadrul Proiectului educațional „Apa în viața noastră”, proiect în cadrul căruia au fost desfășurate o serie de activități dedicate Zilei mondiale a Apei, scrie dorohoinews.ro.

În România, această zi este sărbătorită din anul 1993, ca urmare a Deciziei luate la 22 decembrie 1992 în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro.

Elevii din cele trei școli au participat cu mult entuziasm la aceste activități, care au constat atât în realizarea unor desene, afișe, postere, pliante, fluturași cu mesaje dedicate protecției apei, cât și în vizitarea Stației de epurare a apelor uzate din Dorohoi.

Potrivit sursei citate, proiectul educațional a fost coordonat de profesorii Mihaela Mihai, profesor de geografie în cadrul celor trei unități de învățământ, Iuliana-Andreea Apostol, directorul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți, Alina-Elena Apostu, profesor de limba franceză la Școala Gimnazială Nr. 1 din Corlăteni și Ana-Maria Iaș, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Dimăcheni.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au avut ca scop aducerea în atenția tuturor a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

„Natura ne poate răsplăti, sau din contra ne poate pedepsi înzecit pentru tot ceea ce facem”. În concluzie: Trebuie să avem grijă de apă!

Sursa foto: Dorohoinews.ro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
114

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
141

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
30

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...