Oră de educație rutieră la o grădiniță din Dorohoi

Oră de educație rutieră la o grădiniță din Dorohoi

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada”, structură a Școlii „Ștefan cel Mare” din Dorohoi au fost beneficiarii activităților din cadrul proiectului național „Fii responsabil pe stradă! - Ora de educație rutieră la grădiniță”, proiect derulat în parteneriat cu Poliția Română și Walt Disney, destinat copiilor cu vârsta de 4 - 6 ani.

Aceștia, sub îndrumarea educatoarelor, a domnului agent șef Ionuț Apostol din cadrul serviciului Poliției Rutiere din Dorohoi au reușit să realizeze o serie de jocuri și activități interactive prin călătoria din lumea regulilor de circulație incluse în broșurile primite în dar de la Asociația E.D.I.T.

Activitatea de evaluare a cunoștințelor însușite a fost realizată într-un ambient deosebit prin parcurgerea unui traseu aplicativ, debutând cu traversarea străzii de către „micii pietoni” participanți la trafic, pe trecerea de pietoni, la culoarea corespunzătoare a semaforului, a continuat cu răspunsurile oferite prin dezlegarea ghicitorilor, alegerea imaginilor corecte, recunoașterea unor semne de circulație de la „ruleta întrebărilor”, finalizându-se cu interpretarea cântecului „Semaforul vesel” și binemeritata recompensă dulce și diploma de la „Grădinița Piticilor”.

Parcurgerea traseului a fost un motiv de bucurie pentru cei mici demonstrând astfel importanța aplicării practice a teoriei. Astfel, deși poate părea mică, vârsta preșcolară este potrivită ca cei mici să învețe regulile de circulație cele mai importante, copiii învățându-le prin joc și prin activități variate.

„Pentru reușita activității mulțumim Asociației E.D.I.T., directoarei profesor Trăenița Buhaschi, conducerii Poliției Dorohoi, personalului din cadrul Serviciului Poliției Rutiere și nu în ultimul rând părinților preșcolarilor”, a declarat Maria Enache, profesor responsabil de unitatea de învățământ.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
179

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
369

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
102

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...