Programe adaptate fiecărei școli din Botoșani pentru susținerea elevilor care se pregătesc de examenele naționale! (video)

Rezultatele de la examenele naționale în acest an au fost mulțumitoare la nivelul județului Botoșani, dar unele au fost mai puțin bune și au ridicat semne de întrebare specialiștilor în educație.

La ședința cu directorii și directorii adjuncți ai școlilor din județul Botoșani, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a vorbit despre aceste rezultate de la examenele naționale.

Șeful educației botoșănene a precizat că, după evaluarea rezultatelor, a stat de vorbă cu fiecare director de școală pentru a vedea ce soluții trebuie adoptate în vederea îmbunătățirii calificativelor.

Pentru anul școlar 2023 – 2024 am înregistrat la Evaluarea Națională și la Bacalaureat niște procente care pentru unele unități de învățământ au fost mulțumitoare, dar pentru altele au ridicat semne de întrebare. Am discutat cu fiecare dintre dumneavoastră ce avem de îmbunătățit pentru a obține rezultate mai bune, nu pentru a găsi vinovați în obținerea unor note care nu ne caracterizează, ci în găsirea soluțiilor”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani.

În acest sens, Bogdan Suruciuc i-a îndemnat pe toți cei aflați la conducerea unităților de învățământ din județul Botoșani să acorde o atenție mai mare unor programe de pregătire pentru examenele naționale.

Vă rog să dați o foarte mare atenție în noul an școlar în realizarea unor programe adaptate fiecărei unități de învățământ pentru pregătirea examenelor naționale”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc.

Totodată, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani va fi realizată o procedură exactă cu privire la examenele naționale, dar care va trebui adaptată în funcție de fiecare școală în parte.

„Față de anul trecut vom trece la o monitorizare foarte atentă atât a elevilor care vor avea în 2025 aceste examene, cât și a colegilor profesori, dar asta doar cu sprijinul dumneavoastră”, a conchis Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

Wednesday, 18 September 2024

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în compar...

Cele mai grave malformații cu care se pot naște copiii. Medic din Botoșani: „Începe o luptă contracronometru” (video)

Wednesday, 18 September 2024

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani, spune că cele mai grave malformații cu care s-au născut copiii în Botoșani în primel...

Cum a fost salvat Ianis din Botoșani de medicii din două țări, operație cu preotul aproape! (foto, video)

Wednesday, 18 September 2024

De pe Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani auzim cele mai dureroase povești și curg cele mai multe lacrimi adesea. Pe de altă parte, de aici auzim și cele mai impresionante pove...