Problema telefoanelor mobile în școli, ce spune șeful IȘJ Botoșani! „Vă rog să acordați o atenție deosebită” (video)

Noul an școlar vine și cu foarte multe noi reguli pentru elevi. Una dintre acestea face referire la folosirea telefonului mobil în timpul orelor de curs.

Problema telefoanelor mobile în școli, ce spune șeful IȘJ Botoșani! „Vă rog să acordați o atenție deosebită” (video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a făcut precizări privind utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs.

Șeful educației botoșănene le-a atras atenția directorilor și directorilor adjuncți de școli ca acest dispozitiv să fie folosit doar în scop educativ.

Vă rog ca aceste telefoane mobile pe care elevii le aduc la școală să fie folosite strict în beneficiul educației. Acolo unde profesorul solicită prezența și nevoia acelui telefon mobil pentru a-și desfășura activitatea didactică să fie folosit, dar în rest ține de dumneavoastră, de managementul pe care îl faceți, să nu mai fie un mod de a distrage atenția”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Bogdan Suruciuc a mai precizat că multe cazuri de violență au drept „rădăcină” ceea ce copii văd pe telefoanele mobile.

Pentru că și de aici pleacă unele acte de violență, de teribilism, de a arăta altora ce poate fiecare copil să facă. Vă rog să acordați o atenție deosebită acestui aspect și să aduceți la cunoștința copiilor și a părinților de modul în care trebuie folosit acest dispozitiv”, a completat profesor Bogdan Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...