Mesajul lui Bogdan Suruciuc pentru directorii și directorii adjuncți ai școlilor din Botoșani: „V-aș ruga ca...” (foto, video)

Marți dimineață toți directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ din județul Botoșani s-au întâlnit la ședința obișnuită dinainte de începutul de an școlar.

Profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a ținut să le vorbească directorilor și directorilor adjuncți ai unităților de învățământ din județul Botoșani despre provocările cu care noul an școlar vine.

Un an școlar atipic, un disconfort pe care 10.000 de elevi îl vor resimți în acest an, însă rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Este un an școlar atipic, a venit cu noi provocări. Provocări care sunt pozitive în ceea ce privesc reabilitările unităților de învățământ. Da, este un disconfort creat în mare parte din județ, care afectează un număr de 10.000 de elevi, dar gândurile noastre, ale dumneavoastră și ale colegilor noștri se îndreaptă către momentele în care se vor finaliza aceste lucrări și ne vom întoarce în unități moderne, la standarde moderne, cu dotări europene, care să ne facă procesul instructiv – educativ să îl realizăm cu maximă responsabilitate și profesionalism”, a declarat în deschiderea ședinței profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani.

Șeful educației botoșănene a continuat cu siguranța elevilor în școli care nu ține neapărat de partea de infracționalitate, ci și de lucrările de reabilitare care se desfășoară în acest an în unitățile școlare.

Un punct mai delicat, pentru care am primit ajutorul autorităților județene în mare parte din unitățile de învățământ reprezintă siguranța elevilor. Trebuie să punem pe primul loc siguranța fiecărui copil pentru că partenerii noștri și beneficiarii indirecți, părinții, își pun bazele în dumneavoastră (...) Vreau să cred că relocările, care au loc la nivelul județului Botoșani într-un număr de 30 de unități de învățământ, nu vor afecta această siguranță a elevilor atât din punct de vedere al interacțiunii cu ceilalți elevi, cât și al locului în care se fac reabilitări și mă refer la clădirile în care își desfășoară activitatea constructorii”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc.

A avut un discurs care a durat aproximativ 30 de minute, timp în care au fost abordate toate subiectele de interes pentru dascălii aflați la conducerea școlilor din județul nostru. Bogdan Suruciuc a recunoscut că a întrecut cumva „limita”, însă a vrut să se asigure că toate punctele de interes au fost abordate.

Știți foarte bine că nu îmi place ca întâlnirile pe care le avem să fie lungi, dar în același timp vreau să mă asigur că aveți disponibilitatea efectuării unui management de calitate în unitățile de învățământ și că înțelegeți provocările cu care ne confruntăm în acest an la nivelul județului Botoșani”, a conchis profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

De asemenea, la această ședință au participat și partenerii instituționali ai educației din județul Botoșani. Amintim Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean din Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean din Botoșani și Centrul Antidrog.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

astăzi, 15:21

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...