Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

„New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+” 2021-2-RO01-KA210-VET- 000045071 este în primul an de implementare la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona.

Erasmus+ este program al Uniunii Europene ce oferă oportunități de mobilitate și sprijin pentru dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona este beneficiarul unui proiect de mobilitate în cadrul Programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 VET Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională.

Obiectivul principal al proiectului este cooperarea interinstituțională la nivel internațional în vederea creșterii calității serviciilor educaționale oferite de școlile implicate în proiect prin sporirea oportunităților de dezvoltare profesională și socială a elevilor noștri.

În cadrul parteneriatului sunt implicate două instituții: Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, drept coordonator de proiect și  Liceul Vocațional și Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” din Managavat – Antalya -Turcia, liceu cu o vastă experiență în derularea de programe europene de tip Erasmus+.

Perioada de desfășurare a proiectului este 1 aprilie 2022 -  30 septembrie 2022. Valoarea grantului fiind de 60.000 Euro.

Astfel în cadrul Fluxului 1 de mobilitate 14 elevi de la Domeniul Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie (învăţământ liceal) respectiv Chelner (Ospătar) vânzător în unităţile de alimentaţie (învăţământ profesional) însoţiţi de 3 cadre didactice vor realiza activităţi de tip Job-shadowing timp de 2 săptămâni în Antalya-Turcia.

Ideea de proiect a venit în urma analizei contextului educational al învăţământului voronean, pornind de la premisa că una dintre cele mai mari dorințe ale cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona este implementarea un număr cât mai mare de proiecte Erasmus+, conștienți fiind de potențialul elevilor noștri, de capacitatea corpului profesoral de a se implica în activități complexe, active și atractive, dar și de avantajele multiple oferite persoanelor implicate în altfel de programe.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone s-a dezlănțuit după FCSB - Botoșani 3-2. ”Cum va fi? Liga 2, Liga 3 sau se desființează clubul!”

astăzi, 07:18
75

Florinel Coman, cu o ”dublă”, și Joyskim Dawa au marcat pentru gruparea roș-albastră. Golurile moldovenilor au fost reușite de Francesco Margiotta și Reagy Ofosu.La finalul meciu...

Atenție dacă plecați la drum! Județul Botoșani este sub Cod Galben în această dimineață

astăzi, 07:02
62

Din această cauză, pe drumurile din judeţ se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto r...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sfântul Ier. Porfirie, Episcopul Gazei

astăzi, 06:58
27

Sfântul Porfirie (†420) era din Tesalonic şi a fost crescut de părinţii săi în dreapta credinţă şi în viaţa cea după Evanghelie. Pe când avea 25 de ani, şi-a l...