Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

„New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+” 2021-2-RO01-KA210-VET- 000045071 este în primul an de implementare la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona.

Erasmus+ este program al Uniunii Europene ce oferă oportunități de mobilitate și sprijin pentru dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona este beneficiarul unui proiect de mobilitate în cadrul Programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 VET Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională.

Obiectivul principal al proiectului este cooperarea interinstituțională la nivel internațional în vederea creșterii calității serviciilor educaționale oferite de școlile implicate în proiect prin sporirea oportunităților de dezvoltare profesională și socială a elevilor noștri.

În cadrul parteneriatului sunt implicate două instituții: Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, drept coordonator de proiect și  Liceul Vocațional și Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” din Managavat – Antalya -Turcia, liceu cu o vastă experiență în derularea de programe europene de tip Erasmus+.

Perioada de desfășurare a proiectului este 1 aprilie 2022 -  30 septembrie 2022. Valoarea grantului fiind de 60.000 Euro.

Astfel în cadrul Fluxului 1 de mobilitate 14 elevi de la Domeniul Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie (învăţământ liceal) respectiv Chelner (Ospătar) vânzător în unităţile de alimentaţie (învăţământ profesional) însoţiţi de 3 cadre didactice vor realiza activităţi de tip Job-shadowing timp de 2 săptămâni în Antalya-Turcia.

Ideea de proiect a venit în urma analizei contextului educational al învăţământului voronean, pornind de la premisa că una dintre cele mai mari dorințe ale cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona este implementarea un număr cât mai mare de proiecte Erasmus+, conștienți fiind de potențialul elevilor noștri, de capacitatea corpului profesoral de a se implica în activități complexe, active și atractive, dar și de avantajele multiple oferite persoanelor implicate în altfel de programe.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...