Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

Program de formare profesională la Liceul din Vorona, printr-un proiect Erasmus+

„New learning and training opportunities in tourism and gastronomy through Erasmus+” 2021-2-RO01-KA210-VET- 000045071 este în primul an de implementare la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona.

Erasmus+ este program al Uniunii Europene ce oferă oportunități de mobilitate și sprijin pentru dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona este beneficiarul unui proiect de mobilitate în cadrul Programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 VET Parteneriate pentru cooperare pe domeniul formare profesională.

Obiectivul principal al proiectului este cooperarea interinstituțională la nivel internațional în vederea creșterii calității serviciilor educaționale oferite de școlile implicate în proiect prin sporirea oportunităților de dezvoltare profesională și socială a elevilor noștri.

În cadrul parteneriatului sunt implicate două instituții: Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, drept coordonator de proiect și  Liceul Vocațional și Tehnic Anatolian „Sule Muzaffer Büyük” din Managavat – Antalya -Turcia, liceu cu o vastă experiență în derularea de programe europene de tip Erasmus+.

Perioada de desfășurare a proiectului este 1 aprilie 2022 -  30 septembrie 2022. Valoarea grantului fiind de 60.000 Euro.

Astfel în cadrul Fluxului 1 de mobilitate 14 elevi de la Domeniul Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie (învăţământ liceal) respectiv Chelner (Ospătar) vânzător în unităţile de alimentaţie (învăţământ profesional) însoţiţi de 3 cadre didactice vor realiza activităţi de tip Job-shadowing timp de 2 săptămâni în Antalya-Turcia.

Ideea de proiect a venit în urma analizei contextului educational al învăţământului voronean, pornind de la premisa că una dintre cele mai mari dorințe ale cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona este implementarea un număr cât mai mare de proiecte Erasmus+, conștienți fiind de potențialul elevilor noștri, de capacitatea corpului profesoral de a se implica în activități complexe, active și atractive, dar și de avantajele multiple oferite persoanelor implicate în altfel de programe.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scumpirea carburaților din ultimele zile ar putea readuce compensarea de 50 de bani la pompă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
68

Guvernul ia în calcul reintroducerea compensării de 50 de bani la carburanți. Potrivit unor surse Digi24, la nivelul guvernului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a co...

FC Botoşani l-a transferat pe Andrei Ureche la FC Braşov

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
420

FC Botoşani a anunţat, vineri, că l-a transferat la FC Braşov pe portarul Andrei Ureche.„FC Botoşani anunţă că a ajuns la un acord cu FC Braşov pentru transferul definitiv al portar...

Marius Budăi anunță creșterea indemnizațiilor sociale. De când se va aplica majorarea

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
367

Ministrul Muncii a anunțat că indemnizațiile sociale vor fi actualizate cu rata inflației. Marius Budăi a vorbit și despre posibilitatea ca unele sporuri să fie luate în considerare la ca...