Luna pentru viață a fost celebrată și la Gorbănești

Luna pentru viață a fost celebrată și la Gorbănești

Luna pentru viață a fost marcată, în acest an, și la nivelul Cercului Pastoral-Misionar „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din Gorbănești, județul Botoșani.

Potrivit ziarului Doxologia.ro, tinerii și elevii parohiilor din comună au fost informați în această perioadă de activitățile ce urmează a se desfășura, și au participat cu dedicare, interes și bunăvoință. Au realizat desene, au compus poezii, iar copiii de la Grădinița Vânători au recitat, cu ajutorul educatorilor, câteva versuri mamelor, în semn de mulțumire că au ales să le dea viață.

Duminică, 27 martie, s-au adunat în sala de festivități a Primăriei din Gorbănești, unde au fost expuse lucrările pentru a fi admirate. Părintele Marius Onofrei a prezentat câteva gânduri referitoare la tema evenimentului, a oferit răspunsuri celor care au adresat întrebări, apoi părintele Bogdan Azamfirei, responsabil a cercului pastoral, a prezentat un filmuleț pro vita și a menționat câteva aspecte ce fac referire la acestea.

De asemenea, primarul Lucian Melinte a transmis câteva gânduri, în special tinerilor prezenți cu privire la importanța alegerilor pe care aceștia trebuie să le facă în viață. Corul Parohiei Socrujeni a interpretat melodiile Simfonie pentru Viață – 2022 și Imnul Marșului pentru Viață, îndrumați de preoteasa Anamaria Azamfirei.

La eveniment a luat parte directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Gorbănești, profesor Lupu Mihaela, precum și diriginții care i-au și îndrumat pe elevi să participe la activitățile dedicate vieții. La final toți cei care au realizat lucrările expuse, au fost răsplătiți primind o diplomă și o cărticică de rugăciuni pentru copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
476

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...