Peste 30 de unități de învățământ, din Botoșani, cu risc de abandon școlar vor primi finanțare prin PNRR

Peste 30 de unități de învățământ, din Botoșani, cu risc de abandon școlar vor primi finanțare prin PNRR

Ministerul Educației a finalizat selecția proiectelor ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu o valoare de 543 milioane euro. Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), care stă la baza implementării programului, este un instrument dezvoltat și pilotat de Ministerul Educației cu sprijinul Băncii Mondiale și cu finanțare prin Instrumentul de asistență tehnică DG REFORM al Comisiei Europene.

În cadrul PNRAS sunt eligibile toate unitățile de învățământ cu risc ridicat și mediu de abandon școlar. Indicatorii surprind aspecte educaționale esențiale și valorifică o bază de date de 4.627 de școli din învățământul secundar inferior care au statutul de persoană juridică în rețeaua școlară actuală.

Toate cele 33 de unități de învățământ din județul Botoșani care au depus proiecte primesc finanțare.

Unitățile de învățământ care vor primi finanțare prin PNRR sunt Liceul „Demostene Botez” din Trușești, Liceul Tehnologic din Todireni, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” din Pomârla, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Dorohoi, Școala Gimnazială „Dan Iordăchescu” din Hlipiceni, Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara, Școala Gimnazială „Episcop Doctor Partenie Ciopron” din Păltiniș, Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” din Brăești, Școala Gimnazială „Ioan Cernat” din Havârna, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” din Cristinești, Școala Gimnazială „Mihai Constantineanu” din Dorobanți, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Albești, Școala Gimnazială nr. 1 din Adășeni, Școala Gimnazială nr. 1 din Albești, Școala Gimnazială nr. 1 din Bălușeni, Școala Gimnazială nr. 1 din Blândești, Școala Gimnazială nr. 1 Călărași, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni, Școala Gimnazială nr. 1 Cristești, Școala Gimnazială nr. 1 Dobârceni, Școala Gimnazială nr. 1 din Dumeni, Școala Gimnazială nr. 1 Durnești, Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, Școala Gimnazială nr. 1 Prăjeni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, Școala Gimnazială nr. 1 Roma, Școala Gimnazială nr. 1 Santa Mare, Școala Gimnazială nr. 1 Săveni, Școala Gimnazială nr. 1 Sulița, Școala Gimnazială nr. 1 Știubieni, Școala Gimnazială nr. 1 Văculești, Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni-Deal și Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1121

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9668

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...