Evenimente cu profesori din trei țări, desfășurate la Școala Nr. 1 din Dobârceni și la IȘJ (fotogalerie)

Evenimente cu profesori din trei țări, desfășurate la Școala Nr. 1 din Dobârceni și la IȘJ (fotogalerie)

Școala Gimnazială nr. 1 Dobârceni a fost gazdă, în această săptămână, pentru 22 de profesori din Turcia (regiunile Adana şi Antalya), Macedonia de Nord şi Bulgaria, implicați în proiectul „The past – an evolved gateway to the future” (Trecutul – o punte evoluată către viitor).

În calitate de coordonator al proiectului, directorul unității de învățământ, profesor Teodora Grapan împreună cu toți profesorii din școală au organizat o multitudine de evenimente, la care au participat profesori din județ și din țările partenere, printre care o conferință internațională de promovare a proiectelor europene, susținută în amfiteatrul campusului Liceului Trușești și o vizită la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Proiectul are ca obiective principale identificarea elementelor tradiționale comune țărilor din echipa de proiect, reducerea absenteismului şi atragerea prin activităţi extrașcolare, a elevilor cu risc de abandon.  Proiectul îşi propune, de asemenea, crearea unei punţi de legătură între trecut şi prezent, prin valorificarea patrimoniului cultural al ţărilor din echipele de proiect.

Experiența s-a dovedit utilă și benefică, atât pentru profesorii români, cât şi în rândul partenerilor de proiect, invitații fiind impresionați de ospitalitatea profesorilor botoșăneni și de reala implicare în organizarea de activități multiculturale.

„Schimburile de bune practici și comunicarea multilingvistică au fost punctele forte ale evenimentelor. Felicit întreaga echipă și fiecare coleg care a contribuit la reușita acțiunilor și le mulțumesc pentru momentele excepționale petrecute împreună”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani. 









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
485

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
217

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
763

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...