În luna noiembrie a anului curent, un număr de 32 de cadre didactice de la Liceul „Demostene Botez” din Truşeşti, de la Liceul „Ştefan D. Luchian” din Ştefăneşti şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Mihălăşeni, jud. Botoşani, finalizează Programul 2 de formare - Metode și instrumente pentru incluziune școlară, în cadrul proiectului ProForm-PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă.
Programul este finanțat de Uniunea Europeană, prin POCU/73/6/6/108182, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6, Apelul Profesori motivați în școli defavorizate, în cadrul căruia Asociația „Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” din București (SNSH) este beneficiar, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu sunt parteneri, cu următoarele module:
1. Tehnologii de prelucrare a Informaţiilor, de Comunicație (TIC) și e-Learning în educație;
2. Cunoașterea elevului și evaluarea progresului în învățare;
3. Instruirea diferenţiată –teoria inteligenţelor multiple;
4. Evaluare adaptată particularităţilor individuale ale beneficiarilor educației;
5. Parteneriat școală-familie-comunitate pentru incluziune școlară;
6. Managementul carierei prin dezvoltare personal și profesională.
Tot în luna noiembrie, sunt planificate următoarele evenimente:
Miercuri, 20 noiembrie, la Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti:
A2.1. – Sesiune de informare, conștientizare, sensibilizare și motivare;
A3.1. - Sesiune de mentorat didactic și coaching cognitiv-comportamental.
Joi, 21 noiembrie, la Școala Gimnazială nr. 1 Mihălășeni:
A3.2. - Seminar de schimb de bune practici;
A3.4. – Seminar/Sesiune de aplicare a mecanismelor/ instrumentelor dezvoltate/ elaborate/ actualizate/ îmbunătățite în cadrul proiectului;
A3.4. - Workshop pentru dezvoltare profesională.
Obiectivul general al proiectuluivizează dezvoltarea competenţelor profesionale şi transversale ale personalului didactic şi managerilor şcolari la nivelul judeţelor implicate în proiect, creşterea motivaţiei şi a stabilităţii pe post a acestora, în vederea asigurării îmbunătăţirii calităţii educaţiei, a accesului echitabil la educaţie, a prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.646.102,56 lei, din care, pentru I.Ș.J. Botoșani, valoarea contractului de finanţare este de 1.175.637,34 lei, conform Actului adițional nr. 1.