Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii participanți la „Bibliovacanța”

Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii participanți la „Bibliovacanța”

În perioada 7 - 22 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani în cadrul programului „Bibliovacanța”.

Polițiștii au urmărit informarea participanților cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise. Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.

Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe.

Continuând acțiunile dedicate siguranței acestora, în perioada 07 - 22 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, fiind organizate întâlniri cu participanții, în scopul informării acestora cu privire la pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

Celor prezenți le-au fost oferite informații și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente.

Persoanele participante au experimentat starea pe care o simt cei care sunt sub influența consumului de droguri sau chiar alcool, prin utilizarea ochelarilor care simulează consumul acestor substanțe. Au fost, de asemenea, purtate discuții despre consecințele legale asumate de către persoanele implicate în traficul de droguri.

Polițiștii vor continua în perioada următoare activitățile circumscrise prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ambasadorul Regatului Danemarcei, Uffe Balslev, a participat la inaugurarea unei fabrici noi în industria ușoară, în Botoșani

Vineri, 30 Septembrie 2022
187

Vineri, la Botoșani, în prezența Excelenței Sale, Uffe Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România și a reprezentanților managementului LTP Balkan, a fost inaugurată c...

O ședință la sediul IJJ despre bullying-ul în școli s-a finalizat cu un exercițiu al mascaților (fotogalerie)

Vineri, 30 Septembrie 2022
63

În această după-amiază, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani (A.T.O.P.) au fost convocați pentru ședința în plen, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Jude...

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali celor de vindeau ciuperci și struguri pe strada Armeană

Vineri, 30 Septembrie 2022
241

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială, în perioada 19 – 28 septembrie, au acționat în Piața Centrală, din municipiul Botoșani, pentru respectarea norm...