Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii participanți la „Bibliovacanța”

Polițiștii botoșăneni au fost alături de elevii participanți la „Bibliovacanța”

În perioada 7 - 22 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani în cadrul programului „Bibliovacanța”.

Polițiștii au urmărit informarea participanților cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise. Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.

Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe.

Continuând acțiunile dedicate siguranței acestora, în perioada 07 - 22 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani s-au alăturat activităților organizate de către Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, fiind organizate întâlniri cu participanții, în scopul informării acestora cu privire la pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

Celor prezenți le-au fost oferite informații și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente.

Persoanele participante au experimentat starea pe care o simt cei care sunt sub influența consumului de droguri sau chiar alcool, prin utilizarea ochelarilor care simulează consumul acestor substanțe. Au fost, de asemenea, purtate discuții despre consecințele legale asumate de către persoanele implicate în traficul de droguri.

Polițiștii vor continua în perioada următoare activitățile circumscrise prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

astăzi, 15:34
661

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

astăzi, 13:07
832

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
705

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...