Olimpiada Națională de „Științe pentru juniori” va avea loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Duminică a avut loc festivitatea de deschidere (fotogalerie)

Olimpiada Națională de „Științe pentru juniori” va avea loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Duminică a avut loc festivitatea de deschidere (fotogalerie)

Olimpiada Națională de „Științe pentru juniori” este organizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Cu această ocazie, duminică, la Instituția Prefectului județului Botoșani a avut loc festivitatea de deschidere.

Au participat inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, inspectorii școlari generali adjuncți, inspectorii de specialitate, membrii comisiei centrale, elevi, profesori însoțitori, prefectul Sorin Cornilă și subprefectul.

Momente artistice emoționante, de prezentare și promovare a județului și a tinerelor noastre talente, au fost realizate de Rareș Prisacariu, Elisabeta Șeremet, Valentin Albotă și Patrick Petrescu, de la Liceul de artă „Ștefan Luchian”, coordonați de domnul profesor Constantin Petrescu.

„În calitate de vicepreședinte al comisiei naționale, împreună cu toți colegii profesori, ne dorim ca această olimpiadă să rămână memorabilă pentru participanți și să readucă cândva, Botoșaniului, rezultate excepționale, ca în anii 2013-2014, când pe atunci elevul, acum domnul masterand Ștefan Bălăucă se califica la faza internațională. Mulțumim, Ștefan, pentru prezență și pentru tot ce reprezinți în educația botoșăneană”, a precizat Ada Macovei, vicepreședinte al comisie naționale.

La deschidere a fost prezent și decanul Facultății de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
430

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
195

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
750

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...