Peste 5.000 de elevi din municipiul Botoșani vor beneficia de burse școlare, a decis Consiliul Local

Peste 5.000 de elevi din municipiul Botoșani vor beneficia de burse școlare, a decis Consiliul Local

Peste 5.000 de elevi din municipiul Botoșani vor beneficia de burse în anul școlar 2022-2023, se arată într-o hotărâre adoptată luni de Consiliul Local (CL).

Potrivit actului normativ, din totalul celor 5.311 burse care vor fi finanțate de la bugetul local, aproape jumătate, 2.407 sunt burse de merit, iar alte 2.026 sunt burse sociale. Acestora li se mai adaugă 748 burse de studiu și 130 de burse de performanță.

„Bursele se acordă pe întreaga perioadă a cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de evaluare națională, examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și în perioada pregătirii practice, în limita fondurilor aprobate cu această destinație și în condițiile legii, cu excepția burselor de ajutor sociale, care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, în condițiile legii”, se arată în hotărâre.

Valoarea unei burse de performanță este de 500 de lei, iar bursa de ajutor social este de 300 de lei. Bursa de merit va fi în cuantum de 200 de lei, iar cea ce studiu de 150 de lei.

 

Spune-ne opinia ta