Pasiune pentru robotică dezvoltată grație unui proiect Erasmus+

Cursurile opționale de robotică la clasele de gimnaziu și de liceu și atelierele de lucru cu elevii claselor IX - X de inițiere în limbajul Python se află printre realizările din cadrul unui proiect cu fonduri europene de care au beneficiat și urmează să beneficieze elevii botoșăneni pasionați de acest domeniu. 

La Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani activitățile derulate și-au arătat eficiența prin participarea, în ultimii doi ani școlari, la Concursul național NEXTLAB.TECH, unde au câștigat premii și kituri de robotică. Pentru ca beneficiarii să fie și mai mulți, laurienii s-au angajat să organizeze și o Școală de vară cu același profil, la care va fi așteptată participarea tuturor elevilor interesați din municipiul Botoșani.

Intitulat „Adaptarea competențelor și cunoștințelor de specialitate ale profesorilor de informatică la robotică și tehnologii web moderne - Tech-Roboweb”, cu un număr de referință 2019-1-RO01-KA102-062780, proiectul a avut startul în septembrie 2019 și se apropie de final. 

Coordonatorul proiectului a fost Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani în cadrul consorțiului alcătuit din patru licee: Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Liceul „Regina Maria” Dorohoi, avându-i ca parteneri externi pe Asociația intercultural „Amigos da mobilidade” din Portugalia și Asociația Giovani per l'Europa din Italia.

Anul trecut profesori din cele patru licee botoșănene și-au vizitat partenerii desfășurând așa-numitele activități de job-shadowing, însemnând observarea activităților didactice din domeniul roboticii și al programării Web. 

Proiectul este mai mult decât actual, dat fiind avântul roboticii la nivel mondial, dar și național. Elevii pasionați de info și robotică din Iași, spre exemplu, se pot lăuda cu crearea robotului umanoid Maria, ce anunță să fie cât mai util posibil.

Tocmai pentru a-i ajunge din urmă, laurienii au profitat de oportunitatea proiectului Erasmus+ pentru a diversifica oferta educațională a școlii prin opționalele de Robotică, respectiv Programare în Python pentru începători.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început încrierile la Concursul Regional de creație literară și plastică „Dumnezeu, Biserica și eu"

Wednesday, 22 January 2025

„Acest concurs este o parte din sufletul meu! Vă invit pe toți să vă alăturați sufletului meu! Să adunăm copiii în numele credinței, să-i învățăm să se roage, să re...

Lansare de carte: Constantin Iftime, „Eseul carnivor”, la Galeriile de Artă din Botoșani!

Wednesday, 22 January 2025

Poet, prozator și publicist, Constantin Iftime prezintă în noua sa carte, apărută în 2025 la Editura Gri din București, o serie de 45 de eseuri care se deschid ca un evantai de lumin...

Sfârșit de săptămână cu două spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani! (foto)

Wednesday, 22 January 2025

Sâmbătă, 25 ianuarie de la ora 19:00, la Teatrul „Mihai Eminescu” din str. Teatrului nr. 5, va avea loc spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, în regia ...