O nouă zi de „școală altfel” petrecută alături de pompieri (fotogalerie)

O nouă zi de „școală altfel” petrecută alături de pompieri (fotogalerie)

Alți 270 de copii s-au întâlnit, marți, cu pompierii, curioși să afle cu ce se ocupă aceștia.

Dacă elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Văculești, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi au ales să-i cunoască pe pompieri la ei acasă, la Detașamentul Dorohoi, cei de la Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, i-au primit în vizită pe salvatori.

Indiferent de locul unde s-au desfășurat activitățile de informare și educare preventivă, copiii au aflat ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Mai mult, au avut ocazia să studieze, îndeaproape, autospecialele folosite în misiunile operative și au ascultat cu interes cum funcționează fiecare accesoriu, în parte.

Mulți dintre ei au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat și a căştii de protecţie.

Toți au plecat acasă, să citească împrenă cu părinții, materialele de informare preventivă, din cadrul campanilor naționale “Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!” și „Ai grijă la cea mai mare grijă:siguranța copilului tău”.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

(Comunicat de IJSU Botoșani)












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
123

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
110

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
44

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...