O nouă distincție națională acordată Colegiului „A.T. Laurian” din Botoșani de președintele României! (Foto)

În cadrul unei ceremonii desfășurate, marți, la Palatul Cotroceni, Administrația Prezidențială, în urma propunerilor Ministerului Educației, a premiat Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani cu ORDINUL MERITUL PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT, în GRAD DE COMANDOR, cea mai înaltă distincție civilă, acordată de statul român pentru învățământ.

În acest an, în cadrul premierii prilejuite de Ziua Educației, Colegiul Național A.T. LAURIAN a fost decorat, de către președintele României, cu prestigiosul ordin, pentru „merite deosebite sau meritorii în dezvoltarea învăţământului” pentru proiectele, rezultatele și activitatea desfășurată în ultimii ani.

„Ordinul Meritul pentru Învățământ, în grad de Comandor, reprezintă, pentru noi, încă o recunoaștere a faptului că Laurianul este o școală performantă, deși este integrat într-un oraș destul de mic. Cei din comunitatea noastră botoșăneană ne cunosc prea bine iar noi, alături de mulțumirile noastre, ale echipei manageriale, adresate elevilor și profesorilor noștri, trebuie să mulțumim celor care sunt aproape de noi, în efortul de a pregăti elevii, colegilor din Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Botoșani și din celelalte instituții implicate în educație. Suntem mândri de ceea ce reușim să facem și suntem foarte mândri atunci când recunoașterea meritelor se face la nivel național sau internațional și aș aminti faptul că acum câțiva ani Laurianul a fost singura școală din România premiată cu EUROPEAN QUALITY AWARD, în Elveția, la Lucerna, pentru rezultatele echipei manageriale, în acest an am obținut, pentru a treia oară, titlu de școală europeană, așa cum, de fapt, suntem etc.”, a declarat prof. Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani.

La rândul său, prof. Mihaela Prăjinariu și-a arătat recunoștința pentru acordarea acestei distincții.

Sunt profund onorată și recunoscătoare pentru acordarea Ordinului Meritul pentru Învățământ în grad de Comandor colegiului nostru. Această distincție reprezintă o încununare a muncii, profesionalismului și dăruirii de peste ani a colectivului de profesori, elevi și părinți ai colegiului, a susținerii constante din partea comunității, iar pentru mine, personal, a fost o recunoaștere a muncii dedicate în domeniul educației și o motivație puternică pentru a continua eforturile de a contribui la formarea tinerei generații și la dezvoltarea învățământului. Este știut faptul că educația este piatra de temelie a progresului unei națiuni, și consider că această distincție nu este doar o apreciere a echipei manageriale și colegilor profesori, ci un simbol al importanței profesiei didactice și al impactului pe care îl putem avea asupra viitoarelor generații. Mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată și pentru susținerea constantă a celor care își dedică viața formării și educării tinerilor”, a adăugat prof. Mihaela Prăjinariu, director adjunct al Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani.

Ordinele și distincţiile naționale au fost reglementate odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, iar în categoria decoraţiilor civile, pe domenii de activitate, se află Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”.

Conform Legii nr. 220/2004, Ordinul are patru grade de la MARE OFIȚER, COMANDOR, OFIȚER, CAVALER, iar primele două grade, cele mai importante, au fost acordate în ultimii 20 de ani doar câtorva instituții de învățământ românești de prestigiu: 13 din mediul universitar, cum ar fi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, și doar la 6 colegii naționale, printre care Colegiul Național Sfântul Sava, Colegiul Național Carol I, Colegiul Național Ferdinand I.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Alături de domnul Dănăilă, deja simt că suntem mai aproape de obiectivul nostru!”

astăzi, 17:15

„Pentru că m-a inspirat mult de-a lungul timpului, i-am propus să se alăture echipei mele, în calitate de consilier onorific, și să contribuie, cu la fel de multă dedicare ca și p&a...

Un tren din Suceava a plecat singur din gară, după ce personalul CFR a uitat să tragă frâna de mână!

astăzi, 15:47

Incident feroviar bizar în Gara Burdujeni din municipiul Suceava. Luni, la primele ore ale zilei, vagoanele unui tren au început să se deplaseze prin stație, asta deși niciunul dintre a...

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...