O luăm de la capăt: Elevii se vor întoarce în băncile școlii în funcție de situaţia epidemiologică

O luăm de la capăt: Elevii se vor întoarce în băncile școlii în funcție de situaţia epidemiologică

Revenirea la şcoală a copiilor după sărbătorile de iarnă se va face doar în funcție de situaţia epidemiologică chiar dacă părinții se așteptau ca toți elevii să se întoarcă pe băncile școlii imediat după vacanța de iarnă.

Deși părinţii şi elevii nu au primit un răspuns concret din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei cu privire la desfăşurarea orelor după sărbători, declarația a fost făcută de Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei. .

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment. Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea”, a afirmat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax.

Dacă totuși elevii se vor întoarce în școli, ei se vor întoarce gradual în bănci, rămânând în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Alte variante nu au fost comunicate de Ministerul Educaţiei.

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice, la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a explicat și Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru aceeași sursă.

 

Spune-ne opinia ta