Performanțe internaționale pentru cursanții Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani

Performanțe internaționale pentru cursanții Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani

Școala Populară de Arte ”George Enescu” Botoșani  se poate mândri cu performanțele obținute de doamna Irina Nistor, cursantă în anul III, la clasa de pian a doamnei profesor Natalia Gheorghiță,  la diverse concursuri naționale și internaționale de interpretare pianistică.

 La  ”GRANDE PRIZE VIRTUOSO” International Music  Competition Paris, susținut la 17 aprilie 2020, Irina Nistor a obținut HONORABLE MENTION, categoria seniori, iar la CONCURS NAȚIONAL DE INTERPRETARE  pentru Pian ”LIRIKA”, Ediția  a II a, desfășurat în perioada  24-25 octombrie 2020, la  București, a obținut Premiul I, categoria seniori.

De asemenea, în data de 9 decembrie 2020, talentata pianistă a obținut HONORABLE MENTION, la categoria seniori, la BEETHOVEN HOUSE, în Germania, în cadrul ediției aniversare dedicată împlinirii a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor L.van Beethoven, ”GRANDE PRIZE VIRTUOSO”, International Music  Competition-BONN. 

Irina Nistor a obținut Premiul I, categoria seniori, la FESTIVALUL NAȚIONAL ”MUZA MUZICII ”,ediția  I, 12 decembrie 2020 ,  susținut la București, și organizat de  Euterpe Arts Academy.

„În spatele perfomanțelor obținute se află dragostea pentru acest instrument și pentru muzică în general, ore multe de studiu, spiritul de competiție de care dă dovadă doamna Irina Nistor. Îi urez mult succes în competițiile viitoare”, a declarant Natalia Gheorghiță, profesor coordonator al secției  „Pian” din cadrul Școlii Populare de Artă „George Enescu” Botoșani.

           

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1047

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1991

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1811

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...