O îndrăgită profesoară, care și-a început cariera în Botoșani, a murit infectată cu Covid-19

O îndrăgită profesoară, care și-a început cariera în Botoșani, a murit infectată cu Covid-19

Un renumit profesor de colegiu din Iași și inspector școlar a murit la doar 53 de ani. Dascălul Irina Căpraru s-a stins din viață, joi seară, în urma infectării cu Covid-19. Ea și-a debutat cariera în educație predând în Botoșani.

Cadrul didactic a absolvit Facultatea de Matematică în anul 1992, în cadrul Universității „A. I. Cuza” din Iași. Din acel an și până în anul 1993 a profesat pe disciplina matematică la Liceul „Electrocontact” din municipiul Botoșani. 

Ulterior a ajuns profesor la Iași, iar până în vara acestui an a fost și inspector școlar. Aceasta urma să activeze și în cadrul Centrului de Excelență. 

Prof. dr. Irina Căpraru a decedat în cursul zilei de joi, după ce la începutul lunii octombrie a fost confirmată pozitiv pentru infecția cu noul Coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase. 

Potrivit ziaruldeiasi.ro, boala se agravase în ultimele zile, iar aceasta nu era nici vaccinată împotriva virusului, deoarece suferea de unele afecțiuni care ar fi determinat-o să fie reticentă. Dascălul era mamă a unui băiat, actual student. 

Vestea a zguduit zeci de oameni, colegi, elevi, rude și simple cunoștințe, care au numai cuvinte de laudă la adresa profesoarei. 

„Comunitatea de profesori, elevi și părinți din Colegiul Negruzzi a primit cu tristețe profundă vestea tragică a dispariției doamnei profesor dr. Irina Căpraru. Specialist de înaltă ținută intelectuală, inspector de matematică timp de aproape 10 ani, dăruită profesiei, cu vocație pedagogică autentică, Irina Căpraru a pregătit temeinic și a modelat cu sensibilitate generații numeroase de elevi, conducându-i spre împlinire și performanță în matematică, dar și pe drumul devenirii umane. Aceștia au descoperit frumusețea matematicii, traseul raționamentelor logice, subtilități științifice prin care s-au apropiat de Esențele unui domeniu dificil, interesant și inepuizabil prin sensuri și ipostaze. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a fost mesajul colegilor de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. 

„Aceste grele momente prin care trecem cu toții ne îndeamnă la meditație. Ne amintim că timpul nu trece niciodată, noi trecem prin timp. Pentru doamna profesor doctor IRINA CĂPRARU timpul trecerii noastre efemere s-a oprit, dar el va trăi veșnic în sufletele elevilor săi, ale colegilor, ale celor care au cunoscut-o și au apreciat-o. Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i lumineze drumul în eternitate!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Iași. 

„Doamna de mate, Irina Căpraru, a  fost prietena noastră. A fost prietenă sinceră și tare dragă nouă și fetiței mele. Ea avea 50 și copilul meu 13 ani când s-au cunoscut. Fiica-mea îi spunea prietena ei adultă. Au împărțit poze cu pisici, tort de la Pansy și multe cărți și povești de prin vacanțe. Și ceva matematica printre ele. Încă nu-mi vine sa cred că scriu despre ea la timpul trecut... și au trecut doar câteva ore. Draga noastră Irina, să-ți fie sufletul împăcat”, a scris mama unei eleve. 

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Val de aer polar în România. Vor fi ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius

astăzi, 15:57
142

Un val de aer polar aduce în România ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius, în următoarele zile, scrie Antena3.Meteorologii Administrației Națion...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
54

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
144

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...