O elevă din Dorohoi va participa la European Youth Event desfășurat la Parlamentul European din Strasbourg

O elevă din Dorohoi va participa la European Youth Event desfășurat la Parlamentul European din Strasbourg

O elevă de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, județul Botoșani, va participa la European Youth Event desfășurat la Parlamentul European din Strasbourg.

European Youth Event este cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Europa. European Youth Event, pe scurt, EYE2023, este la cea de-a cincea ediție și va avea loc pe 9, respectiv 10 iunie, în Strasbourg, atât offline, cât și online.

Tânăra este elevă în clasa a XI-a A la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi și, în curând, va pleca la Parlamentul European din Strasbourg, Franța. Alături de ceilalți tineri veniți din toate colțurile Europei, Silea Gianina va dezbate, va împărtăși și creiona idei referitoare la viitorul Europei.

Gianina va face parte din delegatia ONG-ului francez CoconutWork care se ocupă de organizarea de proiecte Erasmus finanțate de Comisia Europeană și alte fonduri europene.

CoconutWork oferă oportunități de educație non-formală pentru tineri în trei direcții, precum educație antreprenorială, drepturile omului și implicare civică. Delegația CoconutWork va aduce împreună 20 de tineri interesați de politicile europene din Italia, Spania, Maroc, Egipt, România, Portugalia, Luxembourg, Franța, Suedia și Cipru.

În cadrul evenimentului, participanții vor lua parte la activități co-create cu instituții, organizații internaționale, societatea civilă și organizații de tineret, oferind un spațiu de discuții și networking.

În contextul alegerilor europene din 2024, o parte a programului se va concentra pe rolul democrației și al angajamentului tinerilor în aceste alegeri.

În urma evenimentului, ideile tinerilor vor fi colectate într-un raport distribuit tuturor deputaților din Parlamentul European. Câțiva dintre participanți vor putea să dezvolte în continuare cele mai inspirate inițiative și să le prezinte direct deputaților europeni în timpul audierilor din cadrul EYE.

„Sunt nerăbdătoare să întâlnesc tineri de pretutindeni cu care să pot dezbate si crea amintiri frumoase. Oportunitatea de a vorbi despre probleme globale si de a ne face vocea auzită este extraordinară. Tinerii pot schimba în bine viitorul prin acțiunile lor prezente și de accea este nevoie doar de un singur pas din partea fiecăruia dintre noi. Le mulțumesc celor de la CoconutWork pentru că m-au invitat sa fac parte din delegația lor!”, a precizat Gianina Silea, potrivit dorohoinews.ro.

Gianina a participat alături de colegii ei la proiectul UPEUSolidarity ce s-a desfășurat în septembrie 2022 la Liceul „Regina Maria” sub forma unor dezbateri, fiind coordonați de doamna profesor Alupoaei Alina. Acest demers a avut drept scop deconstrucția narațiunilor populiste, a eurospecticismului și a fenomenului migrației care afectează societatea la momentul actual. Elevii au avut oportunitatea să prezinte rezultatele dezbaterii lor la Conferința finală ce a avut loc online între 22 și 23 septembrie 2022, fiind reprezentați de colega lor, Gianina Silea.

La acest eveniment au luat cuvântul experți din diferite domenii de activitate printre care amintim, Anders Hellstrom – Institutul Malmö pentru Studii despre Migrație Diversitate și Bunăstare, Umut Korkut - Universitatea Caledoniană din Glasgow, Vasileios Adamidis – Facultatea de Drept din Nottingham, Alexandre Beddock -Heading Advocacy & Communications la Voicify EU,  Raluca Radu, director în cadrul Departamentului de Jurnalism de la Universitatea din București și Reinier Van Lanschot- Copreședinte Volt Europa.

Despre Coconutwork

Coconutwork este o rețea de ONG-uri active în Europa și nu numai.

Coconutwork crede în tineret, pentru a promova armonia în societate și sprijină tinerii pentru a-și atinge potențialul maxim ca cetățeni globali. Misiunea Coconutwork este să dea putere tinerilor să se dezvolte personal și profesional, construind comunități puternice și implicate. ONG-ul colaborează cu organizații de tineret și comunitare din Europa și din țările vecine pentru a contribui la oferirea de oportunități de formare și învățare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
23

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
100

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
75

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...