Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” au participat la o mobilitate în Spania (fotogalerie)

Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” au participat la o mobilitate în Spania (fotogalerie)

În perioada 15.05.2023 - 19.05.2023, un grup de 8 elevi ai Colegiului Național ,, A.T. Laurian ’’, însoțiți de directorul adjunct al colegiului, profesor doctor Prăjinariu Mihaela Liliana, și de profesorul Dediu Maria - Magdalena, a participat la o mobilitate desfășurată în orașul Salou din Spania, la Institutul Marta Mata.

Mobilitatea de grup este parte componentă a Erasmus+Program, Accreditation Project, Mobilities, Key action 1, School education No. : 2022-1-RO01-KA121-SCH-000061732.

Elevii selectați sunt pasionați de matematică, informatică, limba engleză și au vârstele cuprinse între 17 și 18 ani. Criteriile de selecție au avut în vedere, pe lângă competențele lingvistice de limba engleză, și participarea elevilor la diferite workshop –uri, la vizite de documentare în cadrul altor proiecte, la diverse acțiuni de voluntariat și la alte tipuri de activități care demonstrează interesul lor profund față de dezvoltarea personală, dar și în folosul școlii și al comunității. Scopul proiectului a fost îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină, a competențelor sociale și civice  ale elevilor, a competențelor de sensibilizare și expresie culturală, a competențelor digitale și antreprenoriale, dar și a competenței de a învăța să învețe.

De asemenea, s-a urmărit dezvoltarea spiritului de inițiativă și de echipă, îmbunătățirea capacității elevilor de a se adapta la situații noi, stimularea încrederii în forțele proprii, determinarea în rezolvarea problemelor și luarea deciziilor, cu asumare, maturitate și responsabilitate.

Acest proiect le-a oferit participanților posibilitatea să își dezvolte noi abilități lingvistice și culturale, dar și șansa de a cunoaște o altă cultură și civilizație, de a întâlni oameni noi, de a crea prietenii și de a vizita locuri necunoscute.

În cadrul mobilității, elevii au obținut informații despre sistemul educațional spaniol, au exersat o zi tipică a unui elev spaniol, au realizat work-shop-uri, au desfășurat activități sportive, au efectuat vizite culturale în Reus, la Centrul Cultural Gaudi și Casa Navas, au vizitat situl arheologic din Tarragona, au recitat poezii în limba română, engleză și spaniolă, au participat la prezentări și dezbateri pe tema inter-culturalității, a statutului de cetățean european, a voluntariatului, în noi contexte de învățare. In cadrul acestei mobilități, elevii au avut prilejul să viziteze și orașul Barcelona, cu principalele obiective culturale și turistice -  Catedrala Sagrada Familia, Parcul Güell, Palatul Güell etc.

Pe tot parcursul mobilității, elevii români au avut un real schimb de experiență cu elevii din Spania, pe temele enumerate mai sus. Aceștia au interacționat foarte bine, s-au împrietenit și speră într-o lungă și frumoasă prietenie, bazată pe interese și pasiuni comune.

Cu siguranță, participarea la acest proiect a dus la o creștere semnificativă a nivelului lingvistic, cultural și social al elevilor noștri, care au avut parte de o nouă deschidere către cunoaștere, către învățarea permanentă, pentru sine și pentru societate, și au făcut, din nou, un mare pas, către auto-cunoaștere și auto-depășire





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
29

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
49

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...