Notă transmisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare prin care anunță interzicerea activităților politice în școli!

Această informare vine în contextul în care peste 1.700 de directori de școli sunt numiți politic.

Notă transmisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare prin care anunță interzicerea activităților politice în școli!

Ministerul Educației a transmis o notă Inspectoratelor Școlare Județene (IȘJ) în care le reamintește directorilor de școală și cadrelor didactice că este interzisă orice activitate cu caracter politic în școli, atât în timpul orelor de curs cât și în afara lor.

Nota vine în contextul celor patru tipuri de alegeri electorale care au loc în acest an. În document sunt precizate activități care nu sunt permise, printre care dezbateri cu elevii pe teme politice sau organizarea de întâlniri cu reprezentanți ai partidelor politice.

Cu toate acestea, peste 1.700 de directori de școli sunt puși politic, iar toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate tot politic, potrivit unui raport al Ministerului Educației.

Sunt interzise manifestările şi propaganda de natură politică şi prozelitismul religios în unitățile de învățământ”, amintește Ministerul Educației într-o notă transmisă Inspectoratelor școlare din teritoriu, potrivit Edupedu.ro.

Documentul vine în contextul în care anul acesta au loc alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

În document sunt specificate și exemple concrete, cum ar fi: concursuri/competiții sportive, artistice, organizate de formațiuni politice, dezbateri cu elevii pe teme politice sau organizarea de întâlniri cu reprezentanți ai partidelor politice.

În județul Botoșani situația directorilor numiți politic în funcție se prezintă astfel: În cazul directorilor, 105 au fost numiți în urma concursurilor susținute, în timp ce 22 au ocupat posturile prin detașare în interesul învățământului. De asemenea, în cazul directorilor adjuncți, 29 au susținut concurs pentru numire pe post, în timp ce 9 au fost detașați în interesul învățământului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
130

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
155

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
238

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...