Ministerul Educatiei isi motiveaza decizia de acceptare a numirilor prin derogare

Ministerul Educatiei isi motiveaza decizia de acceptare a numirilor prin derogare

Ministerul Educatiei Nationale sustine ca decizia de a accepta reinstaurarea in functie a fostilor directori care nu au promovat concursul de director de scoala sau nu au participat reprezinta o masura de deblocare pentru scolile in care inspectorii scolari generali nu au identificat persoane care ar putea ocupa temporar aceste posturi si ca nu presupune obligativitatea inspectorilor scolari generali de a-i numi pe acestia, "ci le largeste posibilitatea de alegere". Prevederile ordinului se refera numai la posturile vacante in data de 6 ianuarie 2017 si nu se aplica retroactiv, precizeaza MEN.

"Pe cele 358 de posturi vacante de director, respectiv 308 posturi vacante de director adjunct, in conformitate cu metodologia existenta, inspectorii scolari generali nu au identificat persoane care ar putea ocupa temporar aceste posturi (nominalizarea trebuia facuta cu acordul scris al persoanelor respective). In acest context, pentru deblocarea situatiei, in urma consultarii inspectorilor scolari generali, a specialistilor din minister si a sindicatelor, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a emis un ordin de modificare a metodologiei de concurs, prin care au fost eliminate restrictiile privind nominalizarea pe aceste functii a directorilor si directorilor adjuncti. Modificarea operata nu presupune obligativitatea inspectorilor scolari generali de a-i numi pe acestia, ci le largeste posibilitatea de alegere. Prevederile ordinului se refera numai la posturile vacante in data de 6.01.2017 si nu se aplica retroactiv", anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Potrivit MEN, luni a vut loc o videoconferinta cu inspectorii scolari generali, iar in urma sedintelor consiliilor de administratie din aceasta dupa-amiaza inspectorii scolari generali si consiliile de administratie vor emite decizii de ocupare a celor 358 functii de director, respectiv 308 functii de director adjunct.

Ministerul precizeaza ca "cele 2.346 de posturi de director si cele de 1.136 de director adjunct ramase vacante in urma concursului vor fi ocupate temporar, pentru cateva luni, de persoane detasate in interesul invatamantului".

In functie de calendarul activitatilor pentru invatamantul preuniversitar, pana la data de 14.08.2017, Ministerul Educatiei va organiza un nou concurs, astfel incat, incepand de la data de 1.09.2017, toate posturile de director si director adjunct vacante sa fie ocupate prin concurs.

Conform metodologiei, pe posturile vacante rezultate in urma concursului, pana la data de 9.01.2017, inspectorii scolari generali si consiliile de administratie aveau obligatia sa numeasca persoane care, anterior concursului, nu ocupasera functii de conducere (director sau director adjunct), arata ministerul/

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...