Mii de elevi și sute de profesori au desfășurat activități în Săptămâna Educației Globale

Mii de elevi și sute de profesori au desfășurat activități în Săptămâna Educației Globale

În cadrul Săptămânii Educației Globale, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, mii de elevi și sute de cadre didactice s-au implicat, pentru a desfășura activități educative, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Astfel, în urma statisticii efectuate de conducerea instituției, a reieșit faptul că anul acesta au fost raportate peste 800 de activități organizate în unitățile de învățământ din județ. Situația arată cât de mare a fost dorința tuturor celor implicați în educație de a desfășura activități educative.

Potrivit sursei citate, au fost implicați 15.960 de preșcolari și elevi, coordonați de 1.050 de cadre didactice, cărora li s-au alăturat 39 de instituții guvernamentale, 27 de ONG-uri, împreună organizând 787 de activități cu copii. Au fost realizate 857 de materiale educative: flyere, broșuri, pliante, prezentări video sau PowerPoint, proiecte, afișe, etc.

Elevii s-au implicat în dezbateri interactive, și-au exprimat opinia cu privire la diverse probleme actuale: poluarea, protecția mediului, stilul de viață sănătos, bullying-ul sau comportamentul civilizat.

„Punctele tari ale activităților organizate în Săptămâna Educației Globale 2021 au fost:  implicarea unui număr mare de cadre didactice si elevi în activități; implicarea partenerilor educaționali: ONG-uri, instituții guvernamentale și non-guvernamentale, implicarea părinților,  potențialul artistic și creativ al elevilor, conștientizarea rolului de cetățeni într-o lume globalizata, înțelegerea cauzelor si efectelor problemelor majore care afectează lumea, diversitatea activităților și tematicii sau participarea activă a elevilor”, declară Irina Telișcă, purtător de cuvânt IȘJ Botoșani.

Diversitatea activităților organizate a reușit să răspundă nevoilor diverse ale elevilor, în concordanță cu temele propuse la nivel european.

„Săptămâna Educației Globale a încurajat elevii și cadrele didactice să exploreze activități educaționale pentru cetățenie globala. A fost o ocazie pentru a aborda probleme legate de diversitate și inegalitate la nivel local si la nivel global, cu o înțelegere a problemelor de bază ale cetățeniei globale. Activitatea a avut impact pozitiv, elevii au participat și au conștientizat problemele actuale de mediu, după cum reiese din declarațiile copiilor participanți: „Mi-a plăcut, deoarece este bine să integrăm în comportamentul nostru asertivitatea.”, ”M-a făcut să vreau să-mi îmbunătățesc relația cu părinții”, „Am învățat că drogurile nu sunt sănătoase.”, „Am înțeles cum putem preveni traficul de persoane.”, „Am învățat cum să ne protejăm în mediul online.”, „Am învățat că doar împreună putem schimba lumea în bine”, „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!” ,, Lumea noastră este formată de gândurile, acțiunile, emoțiile tuturor. Împreună o putem face mai bună!”, spun oficialii din educație despre activitățile organizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Revoltă la IȘJ Botoșani. O delegație a profesorilor și părinților de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și-au exprimat nemulțumirile cu privire la desființarea clasei a V-a (FOTO&VIDEO)

Joi, 20 Ianuarie 2022
1183

După ce în cursul zilei de miercuri, mai multe cadre didactice și părinți ai căror copii învață la Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul reședință de județ au pro...

Minora dispărută de acasă a fost identificată în apropierea Gării din Botoșani

Joi, 20 Ianuarie 2022
590

Andreea Iasmina Lupu, minora care a plecat de acasă în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, a fost identificată de către polițiștii botoșăneni, în cursul zilei de joi, 20 ianuarie, ...

„Zeul Măcelului”, un spectacol ce prezintă tipologiile oamenilor din zilele noastre

Joi, 20 Ianuarie 2022
195

Și duminica este zi de teatru. Pe 23 ianuarie, de la ora 18:00, se va juca spectacolul „Zeul Măcelului”, în regia lui Erwin Șimșensohn.„Zeul Măcelului” prezintă...