Începe distribuirea testelor de salivă. Ada Macovei: „Ne bazăm pe responsabilitatea părinților” (video)

Începe distribuirea testelor de salivă. Ada Macovei: „Ne bazăm pe responsabilitatea părinților” (video)

Prima tranșă de 150.000 de teste rapide pentru depistarea COVID-19 va fi distribuită părinților și tutorilor la finele acestei săptămâni, respectiv pe 2 și 3 decembrie a.c., a anunțat inspectorul școlar general al județului Botoșani, Ada Macovei. Oficialul face apel la responsabilitatea celor care au în grijă elevii.

„Ca întotdeauna, ne bazăm pe responsabilitatea părinților de a nu-și trimite copiii bolnavi la școală, cel puțin din două motive: copiii bolnavi nu dau randament școlar, iar boala se poate agrava. Trebuie să primeze interesul copiilor și dreptul la sănătate al tuturor, chiar fără a menționa posibilitatea de transmitere , în cazul bolilor contagioase, cum este și cazul de față. Vă asigurăm că noi facem tot posibilul pentru a menține școlile deschise și sigure, iar asta înseamnă personal și elevi sănătoși”, a declarat Ada Macovei.

Săptămâna viitoare, vor putea pătrunde în incinta școlilor doar elevii având rezultate negative. Testarea se face de către părinți sau tutori, în zilele de luni și joi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Aproape 80 de autovehicule blocate sau ridicate de Poliția Locală, în câteva zile

Joi, 20 Ianuarie 2022
134

Poliția Locală a desfășurat, în perioada 14-18 ianuarie a.c., o acțiune pe linia fluidizării circulației rutiere în municipiul Botoșani, soldată cu peste 90 sancțiuni contra...

O familie greu încercată are nevoie de ajutor. Un tânăr luptă cu boala pentru a-și crește copilul premiant, rămas fără mamă (video)

Joi, 20 Ianuarie 2022
433

O familie greu încercată, din comuna Ripiceni, are nevoie de ajutor. Un tânăr de 32 de ani luptă cu o boală cruntă pentru a-și crește fiul, rămas orfan de mamă în urmă cu c...

Polițiștii au recuperat prejudicii de 51 de milioane de lei în cadrul a peste 300 de dosare vizând infracțiuni economice (video)

Joi, 20 Ianuarie 2022
205

Peste 300 de dosare penale au fost deschise, în anul 2021, pentru fapte de criminalitate economică comise în județul Botoșani, prejudiciul recuperat în timpul cercetărilor depă...