Începe distribuirea testelor de salivă. Ada Macovei: „Ne bazăm pe responsabilitatea părinților” (video)

Începe distribuirea testelor de salivă. Ada Macovei: „Ne bazăm pe responsabilitatea părinților” (video)

Prima tranșă de 150.000 de teste rapide pentru depistarea COVID-19 va fi distribuită părinților și tutorilor la finele acestei săptămâni, respectiv pe 2 și 3 decembrie a.c., a anunțat inspectorul școlar general al județului Botoșani, Ada Macovei. Oficialul face apel la responsabilitatea celor care au în grijă elevii.

„Ca întotdeauna, ne bazăm pe responsabilitatea părinților de a nu-și trimite copiii bolnavi la școală, cel puțin din două motive: copiii bolnavi nu dau randament școlar, iar boala se poate agrava. Trebuie să primeze interesul copiilor și dreptul la sănătate al tuturor, chiar fără a menționa posibilitatea de transmitere , în cazul bolilor contagioase, cum este și cazul de față. Vă asigurăm că noi facem tot posibilul pentru a menține școlile deschise și sigure, iar asta înseamnă personal și elevi sănătoși”, a declarat Ada Macovei.

Săptămâna viitoare, vor putea pătrunde în incinta școlilor doar elevii având rezultate negative. Testarea se face de către părinți sau tutori, în zilele de luni și joi.

 

 

Spune-ne opinia ta