VIDEO! „Suflet de Român” și în acest an la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani

VIDEO! „Suflet de Român” și în acest an la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani

Și în acest an, elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani s-au organizat pentru desfășurarea unui proiect tradițional, de Ziua Națională a României, marca Colegiului, dar și pentru o dublă manifestare, anunță conducerea Colegiului „Mihai Eminescu”.

Potrivit sursei citate, propunerile au venit din partea consilierului educativ, dar sugestiile cadrelor didactice și ale elevilor au îmbogățit planurile, astfel încât nu a fost prea greu pentru participanți să se mobilizeze, mai ales că peste tot în jurul nostru, de la începutul pandemiei - și obiceiul continuă – se aud mulțumiri și cuvinte de apreciere la adresa celor care și-au făcut datoria pentru comunitate, în lupta cu boala provocată de virusul Sars-Cov-2, și nu doar revolte și împotriviri.

„Astfel, reamintindu-ne de Anul Centenarului, 2018 (cu tricolorul de dimensiuni gigantice de pe stadion și cu numărul 100 luminat), de anul 2019 în care s-a apelat la spiritul de solidaritate în continuarea campaniei ,,O picătură de viață”, ca și de 2020, cu Imnul Național cântat de sute de copii de la mai multe școli din județ într-un proiect online inițiat de elevi și profesori ai Colegiului „Mihai Eminescu”, nu puteam uita în acest an de oamenii pe care de la începutul pandemiei de Coronavirus îi tot numim eroii noștri. Lor le datorăm viața, binele nostru din aceste zile, trecerea mai ușoară prin boală, deși îi purtăm în suflet și pe cei care au fost răpuși de nemiloasa boală și pentru care au rămas doar pomenirea și rugăciunile noastre. Nu puțini sunt chiar cei căzuți în linia întâi, la datoria pe care ei și-au ales-o și prin care au fost de mare folos semenilor”, spune Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, într-un comunicat de presă.

În acest an, Ziua Națională a României a fost sărbătorită iarăși în avans.

Joi, 25 noiembrie, la lăsarea întunericului, pe terenul de sport al Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, din înălțimi se puteau vedea harta României, cu granițele luminate, și în centru, cu litere mari, cuvântul „RESPECT”, de asemenea, luminat.

La acțiune au participat 400 de elevi, însoțiți de profesori, care și-au folosit pentru câteva minute lanternele telefoanelor mobile, redând simbolic atitudinea lor față de cei care ne-au ajutat în toată perioada pandemiei (cadre medicale, cadre militare sau din Poliția Română, reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate în lupta cu virusul Sarscov-2, în lupta cu neajunsuri sau cu nevoi de orice fel, cadre didactice, preoți, membri ai unor organizații nonguvernamentale, anonimi ai comunității sau, pur și simplu, oameni de bine).

Și luni seară, alte câteva zeci de elevi și-au exprimat recunoștința în scris, ca reprezentanți ai tuturor colegilor de gimnaziu și de liceu, pentru că ei au avut de selectat din numeroasele mesaje și scrisori dedicate eroilor contemporani nouă, celor care sunt pe baricade aproape zi de zi și noapte de noapte, într-o luptă aprigă cu un dușman perfid, virusul Sars-Cov-2.

Pe un banner mare, alb, copiii au scris cele mai reprezentative mesaje de mulțumire și de recunoștință față de oamenii din comunitatea noastră care merită felicitați de 1 Decembrie, față de cei care și-au făcut nu doar datoria profesională, ci și datoria morală de oameni frumoși la suflet, de români adevărați.

În centru bannerului, ce se găsește pe fațada Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, se află scris ,,Pe-al nostru steag e scris RECUNOȘTINȚĂ”, iar suprafața albă este acoperită cu mesaje emoționante, în diferite culori : Suntem recunoscători pentru viețile salvate!, Mulțumim celor care au comunicat continuu cu noi!, Sacrificiul dumneavoastră va rămâne în inimile noastre!, Ajutorul vostru este de neprețuit!, Vă mulțumim din adâncul inimii!, Dragi eroi din spitale, v-ați riscat viața, ați rămas zi și noapte lângă cei care au avut nevoie de voi.

Așadar, din ,,Suflet de român”, de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, RESPECT și RECUNOȘTINȚĂ de Ziua Națională a României!

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de mii de tichete pentru vaccinați vor ajunge la Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
566

Săptămâna viitoare vor ajunge la Botoșani 38.700 de tichete pentru persoanele care s-au imunizat împotriva infecției cu virusul Covid-19 după data de 1 septembrie cu schema completă,...

Activități de cunoaștere a istoriei și specificului local, încheiate cu un spectacol de gală pentru cercetașii din județ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
178

În cinstea Unirii Principatelor Române de la 1859, în perioada 22-24 ianuarie, a.c. Centrul Județean de Voluntariat Botoșani alături de cercetași, tineri și voluntari din județ...

Rata șomajului este de 2,07% în județul Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
142

La sfârșitul lunii decembrie a anului 2021, în județul Botoșani erau înregistrați 2.835 de șomeri, rata șomajului fiind de 2,07%, informează Agenția Județeană pentru Ocupar...