Mii de elevi de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a au susținut examenul de Evaluare Națională

Mii de elevi de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a au susținut examenul de Evaluare Națională

Administrarea evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2021—2022 s-a finalizat, joi, cu ultima probă la matematică și științe ale naturii pentru elevii înscriși în clasa a VI-a.

Evaluările au fost susținute de către elevi în sălile de clasă în care își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Testele de evaluare națională la clasa a II-a au avut timpul de lucru de 30 de minute, iar cele de la clasele a IV-a și a VI-a au durat 60 de minute.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a a presupus trei etape distincte, și anume limba română - scris, limba română – citit, matematică – scris.

La nivelul județului Botoșani există 3484 elevi înscriși în clasa a II-a. La proba scrisă a disciplinei limba română, din data de 10 mai 2022, au participat 3318 elevi, reprezentând un procent de 95,24%, în timp ce la proba orală a disciplinei (pe 11 mai 2022)  au participat 3326 de elevi (95,46%).

În data de 12 mai a fost proba scrisă la matematică, iar la această evaluare au participat 3321 de elevi (95,32%).

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a s-a desfășurat, conform calendarului, în perioada 17 - 18 mai 2022, iar elevii au susținut evaluare la limba română, respectiv matematică.

Din totalul celor 3474 de elevi înscriși în clasa a IV-a, au fost prezenți la prima probă 3329 de elevi (95,83%), iar la matematică au participat doar 2621 de elevi (75,45%).

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a s-a desfășurat în zilele de 25 și 26 mai, la disciplinele limbă și comunicare, respectiv matematică și științe ale naturii.

Pentru verificarea la finalul clasei a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie. Testele care vizează evaluarea competențelor din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă.

În județul Botoșani sunt 4045 de elevi înscriși în clasa a VI-a. La proba de limbă și comunicare au participat 3235 de elevi, reprezentând un procent de 79,98%, în timp la matematică și științe ale naturii, au fost prezenți 2950 elevi (72,93%).

„Le mulțumesc colegilor profesori, directori, precum și informaticienilor implicați în aceste evaluări, dorindu-le tuturor deopotrivă, elevi și angajați în sistemul de învățământ botoșănean, un final de an școlar cât mai bogat în realizări”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
113

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
467

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
391

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...