Proiect de educare a copiilor prin muzică, finalizat cu zeci de elevi premiați (fotogalerie)

Proiect de educare a copiilor prin muzică, finalizat cu zeci de elevi premiați (fotogalerie)

Proiectul județean „Singing and Living”, organizat și coordonat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, s-a încheiat joi, cu un concurs județean.

La concurs au participat elevi de la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Populară de Artă „George Enescu” din Botoșani și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani.

Potrivit organizatorilor, proiectul vizează educarea copiilor prin muzică, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice.

Premianții, ce merită felicitați încă o dată, sunt:

Trofeul: Cracană Eric ,Colegiul Național „A.T. Laurian”

Premiul I: Lazăr Luca, Morariu Lorena, Ungureanu Ana, Pădureț Nechifor Ella și Apetrăriței Denisa

Premiul II: Vițelaru Tudosă Medeea, Barnea Marina, Subran Diana Elena,  Antochi Andreea, Feodor Diana și Hîrjoi Anda

Premiul III: Nichiteanu Mădălina, Pușchiu Yrene Andreea, Lupașcu David, Rogozneac Evelina și Călin Georgiana.

După un recital muzical, de câteva ore, juriul, constituit din specialiști, artişti remarcabili și profesori, a apreciat calitatea concursului și prestația participanților, precum și eforturile organizatorilor. Juriul a fost format din profesor Vasilache Oana Maria inspector școlar de specialitate la ISJ Botoșani, profesor Oana Zamfir și Teodor Constantin Huma.

Organizatorii și coordonatorii concursului sunt: pr. prof. dr. Daniel Dascălu, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei, pr. prof. Partenie Apostoaie, prof. Cezar Grădinaru, prof. Jeanina Cătălina Apostol, prof. Crina Ștefan, prof. Ioana Scarlii și prof. Bogdan Robota.

„Ne dorim ca în viitor acest proiect să adune în jurul cântecului și a bucuriei transmise cât mai mulți elevi și profesori coordonatori", a declarat pr. prof. dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani.

 Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” a lansat pe data de 27 ianuarie 2022 proiectele județene „Singing and Living” și „Educație pentru viață”. Acestea se vor desfășura în perioada ianuarie – iunie 2022, respectiv ianuarie – decembrie, 2022.

Realizarea acestor proiecte survine în urma identificării unor nevoi, așa cum au fost formulate în documentele strategice ale instituției și ale conducerii liceului și vizează formarea unor abilități de viață și culturale la adolescenți, atât de necesare pentru integrarea socio-profesională, precum și pentru succesul școlar.

Prin proiectul „Singing and Living” se urmărește: dezvoltarea la elevi și la cadrele didactice, a abilităților de a proiecta și realiza în echipă activități de educație morală, culturală, civică si religioasă, cu impact în școală și în comunitate sprijinirea elevilor mai puțin motivați și cu mai puțin sprijin din partea familiei în vederea ameliorării rezultatelor școlare, a prevenirii abandonului școlar și a întăririi colaborării cu familia.

Proiectul vizează educarea copiilor prin muzică, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice. „Țara de sus”, așa cum este numit pe bună dreptate județul Botoșani, este bogată în tradiții și obiceiuri, pe care tinerii au datoria de a le păstra și transmite pe mai departe. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
110

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
454

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
384

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...