„Studenţii care sunt în mediul academic sunt o valoare inestimabilă a României! Începe un nou an universitar în care trebuie să eliminăm premisele prin care nu facem altceva decât să exportăm creiere şi forţă de muncă înalt calificată”, a transmis deputatul botoșănean Mihaela Huncă către colegii din Parlament.
Liderul filialei Botoșani a PRO România și-a continuat declarația de presă prin sublinierea unor deficiențe pe care sistemul educațional le suportă, implicit învățământul universitar.
„Deschiderea anului universitar este pentru studenţi un moment încărcat de emoţie. Mă bucură faptul că foarte mulţi tineri aleg să se îndrepte spre nivelul superior de educaţie. Prin grija profesorilor, cu efortul şi cu vocaţia lor le doresc să fie acea generaţie care este pregătită pentru ziua de mâine, pentru dezvoltarea socială şi economică a României. Urez, din suflet, tuturor studenţilor, mult succes, iar cadrelor didactice, multă putere de muncă în misiunea lor nobilă de a pregăti tinerii care construiesc un nou viitor pentru România!
Studenţii nu trebuie să fie singuri în acest drum pe care şi l-au propus, ci, întreaga clasă politică trebuie să facă eforturi pentru ca desăvârşirea lor profesională să îşi găsească la finalul studiilor un loc acasă, un loc în România, aici unde avem nevoie de ei!
Din păcate, stimaţi colegi, şi pe bună dreptate, tinerii din România se plâng că nu işi găsesc un loc de muncă în ţară, după terminarea studiilor, iar atunci când au totuşi o şansă, domeniul în care ajung să muncească nu are nicio legatură cu studiile absolvite. Rolul nostru, ca oameni politici, este acela de a promova un cadru legislativ stabil şi predictibil prin care să implementăm măsuri reale şi concrete care să determine intelectualii să profeseze acasă. Trag un semnal de alarmă către toţi politicienii şi spun că putem începe cu paşi mici dar, importanţi. Este un gest de onoare, pe care putem să-l facem pentru a da acestor elevi, absolvenţi şansa de a-şi desăvârşi educaţia şi de a profesa în România”, spune Mihaela Huncă, parlamentar în Comisia pentru Învățământ.
Concluzia pe care fostul inspector școlar general a transmis-o este că tinerii absolvenți trebuie încurajați să rămână în țară, în special, prin măsuri pe care Guvernul trebuie să le implementeze.
„Rolul nostru, ca oameni politici este acela de a promova un cadru legislativ prin care să implementăm măsuri reale şi concrete care să îi determine pe aceşti tineri, care au început o frumoasă viaţă academică, să se desăvârşească şi să profeseze acasă!”, a încheiat Huncă.