Mai mulți elevi au inițiat o petiție prin care solicită revenirea la media 8,50 pentru acordarea bursei de merit

Mai mulți elevi au inițiat o petiție prin care solicită revenirea la media 8,50 pentru acordarea bursei de merit

Mai mulți elevi și structuri reprezentative ale elevilor din mai multe județe din țară au inițiat o petiție pe platforma Declic, prin care solicită revenirea la media 8,50, pentru acordarea burselor de merit ale elevilor.

În data de 4 ianuarie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației nr. 5870/2021 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor.

Prin modificările aduse la nivelul ordinului se majorează plafonul de acordare a bursei de merit de la 8,5 la 9,5. De asemenea, se introduce o nouă condiție suplimentară prin care elevii pot avea maximum 10 absențe nemotivate pentru a beneficia de bursa de merit.

Nemulțumirile elevilor, părinților și profesorilor și-au făcut prezența în spațiul public după publicarea acestui ordin.

Astfel, Petre-Daniel Tîrziu, elev în clasa a XI-a la un liceu din Iași, Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XI-a la un liceu din Botoșani, Alice Stoica, elevă în clasa a X-a la un liceu din Ploiești, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Economic „Octav Onicescu" din Botoșani și Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea au inițiat o petiție pe platforma Declic, intitulată „Elevii vor burse de merit de la 8,50!"

„Faptul că ordinul a fost publicat peste noapte, din pix, neexistând vreun proiect în consultare publică pe site-ul Ministerului Educației, reprezintă o încălcare crasă a prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică", au declarat inițiatorii petiției.

Petiția poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/p/burseelevi850.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1116

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9654

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...