Elevii și preșcolarii au revenit la școală, fizic, pentru ultima săptămână din semestrul I

Elevii și preșcolarii au revenit la școală, fizic, pentru ultima săptămână din semestrul I

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I.

Aceștia vor învăța ultima săptămână din semestrul I, adică săptămâna 10 – 14 ianuarie, după ce clasele de gimnaziu și cele de liceu, învățământ profesional și postliceal, au început cursurile încă de pe 3 ianuarie.

Autoritățile au anunțat recent că nu vor exista teste pe bază de salivă pentru elevi în această săptămână, licitațiile în derulare fiind contestate, scrie edupedu.ro.

În afară de prima săptămână de testare, din perioada 6 - 10 decembrie, în niciuna din cele anterioare nu au mai fost testați constant toți elevii în zilele de marți și joi, așa cum prevăd procedurile legale și instrucțiunea Ministerului Sănătății.

Mai mult decât atât, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali a cerut școală on-line pentru ultimele zile din semestrul I, însă ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o intervenție la B1TV, că nu există bază legală pentru a putea trece școlile în sistem on-line, mai scrie Edupedu.

„Nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”, a spus oficialul din educație.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță este în a doua parte a lunii aprilie, din 15 până pe 1 mai 2022. Elevii vor trece, astfel, direct în semestrul al doilea, fără să mai existe vacanța intersemestrială din anii trecuți.

„Luăm în considerare punctul de vedere al Ministerului Sănătății care spune că școlile nu trebuie închise. Din perspectiva educației, momentul este total nepotrivit, pentru că în săptămâna 10 - 14 ianuarie urmează să se încheie situația școlară, pentru semestrul 1. Ordonanța de urgență 99 din 10 septembrie 2021 permite trecerea în online doar până la data de 10 ianuarie. Nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”, a spus ministrul Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
442

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1067

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1313

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...