Magia Crăciunului, la Muzeul de Etnografie Botoșani!

Dorind a fi pregătiți cum se cuvine pentru întâmpinarea Moșului, organizatorii și-au propus să ajute copiii să trăiască emoția frumoaselor sărbători de iarnă.

Magia Crăciunului, la Muzeul de Etnografie Botoșani!

Magia Crăciunului și zâmbetele şi inocența copiilor de la clasa a II-a Step by Step -Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani, coordonați de prof. Gabi Nechifor și prof. Iulia Călugăreanu, şi-au dat întâlnire ieri la Muzeul de Etnografie Botoșani în cadrul  atelierelor creative de confecționat felicitări de Craciun.                                        
 
Dorind a fi pregătiți cum se cuvine pentru întâmpinarea Moșului, organizatorii și-au propus să ajute copiii să trăiască emoția frumoaselor sărbători de iarnă, dar și să deprindă tehnici de realizare a felicitărilor, executate într-un mod cât mai apropiat de universul tradițiilor.

De la Laura Tocariu, directorul secției de Etnografie, copiii au învățat despre tradiții de Crăciun și că aceasta sărbătoare este și sărbătoarea darurilor și a dărniciei. De aceea, cu prilejul acestei sărbători, facem daruri celor care ne sunt dragi, dar si celor pe care nu îi ajută nimeni sau nu îi mai iubește nimeni, bătrâni, oameni singuri, orfani.

"Ajutați apoi de minunata echipă a muzeului și de cadrele didactice, copiii au confecționat felicitările de care au fost foarte mândri și pe care le vor oferi celor dragi.  Acțiunea a fost de real succes și a contribuit în mare măsură la dezvoltarea simțului estetic al copiilor și la păstrarea tradițiilor nealterate. Mulțumim echipei muzeului și îi felicităm pentru minunata inițiativă!", a precizat prof. Gabi Nechifor.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
59

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
468

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
165

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...