Luni ar urma să înceapă înscrierea la Bacalaureat. Anunțul Ministerului Educației

Luni ar urma să înceapă înscrierea la Bacalaureat. Anunțul Ministerului Educației

Ministerul Educației cere școlilor care au suficienți profesori la catedre să anunțe elevii că se pot înscrie la Bacalaureat. Depunerea cererilor va putea începe luni.

Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinţilor şi elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Instituţia a precizat că va continua să comunice permanent cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti pentru evitarea situaţiilor care ar putea crea sincope în desfăşurarea activităţilor care vizează atât elevii, cât şi cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar.

Greva din Educaţie a dus, până acum, la amânarea cu o săptămână a Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a, dar şi la decalarea înscrierilor în clasa pregătitoare.

Cadrele didactice și nedidactice din învățământul preuniversitar sunt în grevă de luni. Sindicatele din educație au anunțat, joi seara, că cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi.

Guvernul a anunțat că le poate oferi profesorilor doar cardurile de 2.500 de lei, în două tranșe. Pe de altă parte, Executivul a acceptat creșterea salariilor personalului nedidactic cu 9%, scrie Digi24.ro.

De asemenea, și acești angajați vor primi carduri de bonus în valoarea de 1.000 de lei, în două tranșe a câte 500 de lei, în iunie și octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
16

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
288

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
170

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...