Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Astăzi, 26 mai, la Botoșani și Dorohoi a avut loc Târgul Liceelor dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Aceștia au astfel oportunitatea de a cunoaște oferta educațională a liceelor din județul Botoșani.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, iar prin intermediul acestui târg elevii pot interacționa cu profesorii și elevii liceelor, pot cunoaște și efectua vizite virtuale a unităților școlare.

La Botoșani târgul s-a desfășurat în Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani, iar la Dorohoi a fost organizat în Corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica”.

Sunt foarte emoționat să fiu prezent astăzi. Cred că clasa a VIII-a, acest moment de alegere a liceului este etapa educațională, una din cele mai importante etape prin care vă veți defini cariera profesională, veți păși în domeniul cunoștințelor profesionale pe mai multe direcții. Astăzi trebuie să fiți foarte atenți, să vă gândiți foarte bine la ceea ce vă doriți să faceți, la ce pași vreți să parcurgeți în viață pentru a vă defini și a acumula acele cunoștințe de care aveți nevoie pentru a vă forma caracterul”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

La Târgul organizat la Botoșani au participat câteva sute de persoane.

„Vreau să vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a organiza Târgul Liceelor într-o perioadă puțin neobișnuită pentru sistemul de învățământ și îmi doresc ca fiecare liceu să își prezinte cât mai bine oferta, pentru a atinge cifra de școlarizare propusă. Sunt alături de dumneavoastră, sunt alături de colegii mei profesori, de elevi și sper ca împreună să trecem peste toate obstacolele care apar în drum și să oferim un act educațional de calitate”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

 

 

 

 

 

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2037

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1292

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
329

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...