Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Astăzi, 26 mai, la Botoșani și Dorohoi a avut loc Târgul Liceelor dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Aceștia au astfel oportunitatea de a cunoaște oferta educațională a liceelor din județul Botoșani.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, iar prin intermediul acestui târg elevii pot interacționa cu profesorii și elevii liceelor, pot cunoaște și efectua vizite virtuale a unităților școlare.

La Botoșani târgul s-a desfășurat în Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani, iar la Dorohoi a fost organizat în Corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica”.

Sunt foarte emoționat să fiu prezent astăzi. Cred că clasa a VIII-a, acest moment de alegere a liceului este etapa educațională, una din cele mai importante etape prin care vă veți defini cariera profesională, veți păși în domeniul cunoștințelor profesionale pe mai multe direcții. Astăzi trebuie să fiți foarte atenți, să vă gândiți foarte bine la ceea ce vă doriți să faceți, la ce pași vreți să parcurgeți în viață pentru a vă defini și a acumula acele cunoștințe de care aveți nevoie pentru a vă forma caracterul”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

La Târgul organizat la Botoșani au participat câteva sute de persoane.

„Vreau să vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a organiza Târgul Liceelor într-o perioadă puțin neobișnuită pentru sistemul de învățământ și îmi doresc ca fiecare liceu să își prezinte cât mai bine oferta, pentru a atinge cifra de școlarizare propusă. Sunt alături de dumneavoastră, sunt alături de colegii mei profesori, de elevi și sper ca împreună să trecem peste toate obstacolele care apar în drum și să oferim un act educațional de calitate”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

 

 

 

 

 

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
984

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1538

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
522

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...