Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Târgul Liceelor deschis în prezența a sute de vizitatori (video)

Astăzi, 26 mai, la Botoșani și Dorohoi a avut loc Târgul Liceelor dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Aceștia au astfel oportunitatea de a cunoaște oferta educațională a liceelor din județul Botoșani.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, iar prin intermediul acestui târg elevii pot interacționa cu profesorii și elevii liceelor, pot cunoaște și efectua vizite virtuale a unităților școlare.

La Botoșani târgul s-a desfășurat în Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani, iar la Dorohoi a fost organizat în Corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica”.

Sunt foarte emoționat să fiu prezent astăzi. Cred că clasa a VIII-a, acest moment de alegere a liceului este etapa educațională, una din cele mai importante etape prin care vă veți defini cariera profesională, veți păși în domeniul cunoștințelor profesionale pe mai multe direcții. Astăzi trebuie să fiți foarte atenți, să vă gândiți foarte bine la ceea ce vă doriți să faceți, la ce pași vreți să parcurgeți în viață pentru a vă defini și a acumula acele cunoștințe de care aveți nevoie pentru a vă forma caracterul”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

La Târgul organizat la Botoșani au participat câteva sute de persoane.

„Vreau să vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a organiza Târgul Liceelor într-o perioadă puțin neobișnuită pentru sistemul de învățământ și îmi doresc ca fiecare liceu să își prezinte cât mai bine oferta, pentru a atinge cifra de școlarizare propusă. Sunt alături de dumneavoastră, sunt alături de colegii mei profesori, de elevi și sper ca împreună să trecem peste toate obstacolele care apar în drum și să oferim un act educațional de calitate”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

 

 

 

 

 

 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
785

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1296

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
511

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...