Profesorii resping oferta Guvernului: „Le dăm răspuns marți, în Piața Victoriei. Să coboare printre noi, poate nu văd bine de la etaj”

Profesorii resping oferta Guvernului: „Le dăm răspuns marți, în Piața Victoriei. Să coboare printre noi, poate nu văd bine de la etaj”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că oferta prezentată pentru a patra oară de Guvern este inacceptabilă și că greva continuă.

El a transmis că guvernanții vor primi un răspuns din partea cadrelor didactice, marți, când este anunțat un miting de amploare în fața Palatului Victoria: „Sunt invitați să coboare în fața oamenilor. Poate de la etaje au o imagine deformată."

„Colegii noștri au spus foarte clar NU la oferta Guvernului. Nu știu ce își imaginează Guvernul, dar varianta comunicată de ei a fost transmisă în teritoriu. Colegii din teritoriu au spus că nu pot accepta asta, că vor să fie respectați. Dacă își doresc un răspuns (guvernul - n.r.), îl vor primi marți – ne vom da întâlnire în Piața Victoriei și de acolo plecăm în marș la Palatul Cotroceni. Guvernanții sunt invitații noștri să coboare în fața oamenilor și să își transmită mesajele. Din Palatul Victoria, când se uită de la înălțimea etajului 1 sau 2 unde sunt cocoțați, s-ar putea să aibă o imagine deformată. Le-am recomandat să vină în școli, să se uite în ochii profesorilor, al educatorilor, al directorilor, al femeii de serviciu și să vadă care ar fi reacția. Nu stăm cu mâna întinsă, e vorba de demnitate, de respect. E greu pentru ei să înțeleagă ce se întâmplă în școli acum. Când ți s-a ridicat o țară întreagă în stradă iar tu nu înțelegi cât de amplu e fenomenul înseamnă că nu ai ce căuta acolo. Colegii noștri au transmis că nu acceptă vouchere, carduri sau alte lucruri asemănătoare. Nu sunt credibili în fața noastră. Vom face tot ce e bine pentru elevi, ne-au înțeles, dar cheia e în mâinile celor care au putere politică. Coaliția majoritară trebuie să își asume rezolvarea acestei probleme, să nu încerce să incite societatea împotriva noastră! Răspunderea e a lor, iar ei vor să continue același tip de politică”, a declarat Marius Nistor, potrivit Digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a prezentat din nou oferta Guvernului pentru profesori.

„Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei", spune acesta.

Cărbunaru susține că Guvernul a pregătit actele normative pentru ca profesorii să primească 2.500 de lei până la finalul anului. Declaraţiile au loc în condiţiile în care sindicaliştii din educaţie afirmă că nici până la această oră nu au primit invitaţii pentru o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Executivului și cer în continuare majorarea salariilor cu 25% până la noua lege a salarizării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
136

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
141

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
490

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...